WINMAG #100: ASUS Blue Cave

Redactie
De redactie van WINMAG Pro krijgt veel, heel veel producten onder ogen en in handen. Uit dit enorme aanbod selecteren de redacteuren de beste, opvallendste of meest unieke producten voor IT-professionals of simpelweg geïnteresseerden in everything tech, waaronder ook de ASUS Blue Cave.

Wanneer je de Blue Cave van ASUS voor het eerst ziet knipper je even met je ogen en dan nog kom je er niet achter wat het is. Draai je het apparaat om, dan begint er iets te dagen aangezien je tegen vijf ethernetpoorten aankijkt.

De Blue Cave is een intrigerende AC2600 dual-band-router. Dat komt natuurlijk allereerst door het uiterlijk, want je kijkt tegen een vierkant ontworpen device aan met in het midden een grote open ring. Dat gat zit er om de antennes in de router te scheiden van het moederbord. Volgens ASUS betreft de maximale snelheid 1240 Mbps.

De router richt zich getuige de functionaliteiten  voornamelijk op gezinnen en home automation. Zo heeft ASUS de handen ineen geslagen met Trend Micro en is de router hiermee voorzien van AiProtection. Dit beschermt elk device op je thuisnetwerk en laat ouders via een mobiel device het netwerkgebruik van hun kinderen controleren.

De router is IFTTT-compatible, dus je kunt de Blue Cave gebruiken in de recepten die je maakt om taken in huis te automatiseren.

ASUS Blue Cave

  • Opvallend design
  • Maximale snelheid van 1240 Mbps
  • Gericht op gezinnen en home automation
afbeelding van Redactie

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie