Xiaomi gaat Apple achterna met de Mi Notebook Pro

Peter Güldenpfennig
Xiaomi kondigde vandaag meerdere nieuwe producten aan, maar de opvallendste met de Mi Mix 2 is toch wel de Mi Notebook Pro. Xiaomi speelt daarvoor leentjebuur bij Apple.

Want de Mi Notebook Pro is toch wel heel gelijkend aan de MacBook Pro van Apple als we naar het design kijken. Toch hoeft het apparaat het niet alleen maar van de looks te hebben, want spec-wise staat het apparaat ook zeker z’n mannetje.

Xiaomi Mi Notebook Pro

De Mi Notebook Pro heeft 15.6-inch bezelloos scherm en draait op een Intel quad-core i7-CPU, en heeft tot aan 16GB aan RAM met opslag tot aan 1TB. De grafische kant wordt verzorgd door een Geforce MX 150.

Voor poorten ben je aangewezen op tweeUSB-C-poorten, twee USB 3.0-poorten, een 3-in-1 card reader en een HDMI-poort. Voor beveiliging vind je een vingerafruksensor in het trackpad. 

Helaas is de Mi Notebook Pro vooralsnog enkel in China te krijgen voor 6399 yuan, wat om en nabij de € 800,- is, een nette prijs voor een dergelijk device.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter