1970: dodelijk voor je iPhone

Redactie WINMAG Pro
Apple-devices gaan liever niet 'back to the future'. Stel de datum van je iPhone of tablet dan ook nooit in op 1 januari 1970!

Apple-devices vatbaar voor 1970-bug

Mocht je ooit de behoefte voelen om de datum op je iPhone terug te zetten naar 1 januari 1970… Doe het niet! Je smartphone back to the seventies sturen zorgt ervoor dat je device in één klap out of order is. 

Regelrechte killer

De jaren zeventig-bug blijkt een regelrechte killer, alle 64-bit iOS 8 en iOS 9-smartphones en tablets die draaien op Apple's A7, A8, A8X, A9 en A9X-processor zijn vatbaar voor de vreemde bug die het ook heeft voorzien op de nieuwe iPad Pro, iPhone 6S en iPhone 6S Plus en op devices als de iPad Air, iPad mini 2 en iPhone 5S. 

1970 is ad random

Dat de devices juist bricken na ingesteld te zijn op de allereerste dag van de jaren zeventig lijkt wel erg ad random. De datum 1 januari 1970 schijnt op de een of andere reden het tijdmechanisme van de iPhones en tablets te verstoren, waarschijnlijk vanwege een negatieve tijdwaarde, zo denken experts.
 
Mocht je toch zo eigenwijs zijn om je device terug in de tijd te laten reizen naar de eerste januari van 1970, dan is er nog hoop op de Recovery Mode. Is ook dat geen optie meer, dan rest de gang naar de Apple Store.
 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie