'Met een geheel vernieuwd portfolio mobiele devices gaf Toshiba invulling aan de vereisten die zakelijke klanten stellen'

2016: Toshiba made it work

Redactie WINMAG Pro
'Make IT Work'. In slechts drie woorden het jaar van Toshiba. Het elektronicamerk slaagde erin om de (zakelijke) klant te helpen aan de meest veilige notebooks en andere devices voorzien van de modernste en innovatiefste techniek. Iets waarmee Toshiba in 2017 zeker niet gaat stoppen.

2016 stond voor Toshiba in het teken van talloze succesvolle lanceringen, prima cijfers en vooral een uiterst goed ontvangen campagne: 'Make IT Work', bedoeld om de sterke positie van Toshiba te benadrukken als het gaat om het tegemoetkomen aan de continu veranderende eisen van bedrijfsomgevingen vandaag de dag en daarnaast het ongekend brede en gevarieerde aanbod van zakelijke oplossingen van het bedrijf in de schijnwerpers te zetten.

In de groots opgezette campagne gaf de elektronicafabrikant met een geheel vernieuwd portfolio mobiele devices invulling aan de vereisten die zakelijke klanten van Toshiba hoog in hun vaandel hebben staan, namelijk: optimale veiligheid, betrouwbaarheid en connectiviteit voor met name de gebruiker, gekoppeld aan efficiënt en kosteneffectief management voor het IT-beheer.

Mobile Zero Client Solution

Databeveiliging bij het gebruik van notebooks in een zakelijke omgeving was het afgelopen jaar een enorm issue en dat zal de komende jaren echt niet minder worden. Bij Toshiba zit men allesbehalve stil, daarom introduceerde het Japanse merk eveneens het Toshiba Zero Client System. Een oplossing waar geen harde schijf of eigen OS meer in zit, zodat data zelfs nooit meer achter kan blijven op het device. Alle data en functies zijn te benaderen via een VDI die in de cloud draait. Updaten van het OS of applicaties die gebruikt worden en de zorgen die hiermee gepaard gaan behoren hiermee tot het verleden.

Het op maat gemaakte systeem is beschikbaar in verschillende modellen gebaseerd op Toshiba's nieuwste zakelijke laptops. Bij het ontwerp van de Zero Clients is uitgegaan van Toshiba’s Make IT Work-filosofie. Naast het feit dat gegevens veilig buiten het apparaat zelf worden opgeslagen, biedt de Toshiba Mobile Zero Client extra bescherming dankzij het speciale, door het merk zelf ontwikkelde BIOS dat elk risico op interventie door onbevoegden elimineert. Deze BIOS reguleert de verbindingen met de beheerserver door middel van een strikte authenticatie en verhindert elke poging tot opstarten vanaf externe devices of ongeautoriseerde netwerken.

Zakelijke Portégé- en Tecra-lijn

Naast bovenstaande innovaties trapte Toshiba het jaar sowieso met een knal af dankzij de drie nieuwe modellen in de zakelijke Portégéen Tecra-lijn: de 13-inch Portégé A30-C, de 14-inch Tecra A40-C en de 15,6-inch Tecra A50-C. Deze modellen zijn probleemloos te integreren in de bestaande IT-infrastructuur van organisaties dankzij de gemeenschappelijke beeld- en platformstabiliteit, die het inzetten van bestaande én nieuwe modellen uit de betreffende lijn vergemakkelijkt, zonder dat het beheer bemoeilijkt wordt. Door de uniforme wijze van docking bij alle modellen is het eenvoudig om de benodigde randapparatuur aan te sluiten en laptoponafhankelijke flexwerkplekken te creëren.

Ook kwamen er in 2016 nieuwe versies van de laptops uit Toshiba's vlaggenschipserie, de Z-serie, op de markt. De Z-serie, bestaande uit vier kwalitatief hoogstaande zakelijke laptops, biedt door de variëteit aan schermgroottes voor iedere gebruiker een passend model, ongeacht zijn behoeften. Alle modellen zijn voorzien in gemeenschappelijke docking, een gemeenschappelijk software-image en gemeenschappelijke AC-adapters. De krachtige Intel Core-processors die de uit de Z-serie onder de kap herbergen, zorgen voor betere prestaties en gebruikerservaring, in combinatie met het laagste energieverbruik tot nu toe. De keuze voor deze nieuwe processors draagt bij aan het optimaliseren van Windows 10.

Toshiba Make it work-gids

Op de site van Toshiba is de Make IT Work-gids nog steeds eenvoudig te downloaden. De gids, die nader ingaat op de belangrijkste uitdagingen waar senior IT-beslissers zich voor gesteld zien, is ingedeeld in hoofdstukken die een afspiegeling zijn van de voornaamste pijlers onder Toshiba’s portfolio van zakelijke producten en oplossingen: veiligheid, betrouwbaarheid, connectiviteit en beheerbaarheid. Ga hiervoor hierheen: toshiba.nl/promotionalregistration/makeitworkguide.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie