Aan de slag met de Philips USB-dockingstandaard

Eveline Meijer
Een standaard voor je monitor, een onderdeel van je computer dat meestal niet erg bijzonder is. 'Als het mijn monitor maar omhoog houdt', denk je vooral. Maar de Philips USB-dockingstandaard is zoveel meer dan alleen een standaard.

Op de Philips SB4B1928UB USB Docking Stand kun je allereerst je monitor aansluiten en zo zorgen dat je beeldscherm altijd op de juiste hoogte staat en correct is gekanteld. Randapparatuur is aan de dock te koppelen, met zowel een ingebouwde usb-hub, ethernet- en videouitgangen. Ideaal wanneer je je monitor gebruikt als vervanger of aanvulling op bijvoorbeeld een notebook of tablet. Via het kabelbeheersysteem werk je al je snoeren netjes achter je beeldscherm weg, waardoor je werkplek er altijd opgeruimd uitziet. Prettig is ook dat je meerdere monitoren via hdmi en een displayport kunt aansluiten en gebruik kunt maken van een maximale resolutie van 4K (3840 x 2160).

Instellingen

De standaard is in hoogte (120mm) en hoek (-65 tot 65 graden) aan te passen en zelfs 90 graden te draaien, wanneer je je beeldscherm liever in verticale positie gebruikt. Dankzij de SmartErgoBase kun je je monitor bijna tot bureauniveau verlagen, wat het leesgemak verhoogt wanneer je liever dichter op het beeldscherm zit als je slechte ogen hebt.

Opvallend is wel dat de standaard met 3,4kg vrij zwaar is, wat waarschijnlijk te maken heeft met de extra apparatuur in de monitorvoet die je normaal gesproken niet in een standaard vindt. Daarnaast komt de voet vrij groot over, maar met een monitor op de standaard lijkt dit mee te vallen.