Alt-right activisten organiseren ‘March on Google’

Peter Güldenpfennig
Deze week stond in het teken van de memo die een medewerker, nu ex-medewerker, van Google intern plaatste. De memo, die het diversiteitsbeleid van Google bekritiseerde, kreeg een hoop kritiek. Maar er zijn ook mensen die zich wél in de kritiek kunnen vinden.

De alt-right, een verzamelterm voor mensen die zich aan de rechter kant van het politieke spectrum bevinden, maar zich weer niet kunnen vinden in traditionele politiek, is zo’n groep. Zij steunen de ex-medewerker, James Damore geheten, met een ‘March on Google’.

March on Google

Met het protest wil de beweging aandacht vragen voor, wat zij noemen,het anti-free speech monopoly’ wat er zou heersen bij Google, met name op het gebeid van diversiteit, en waar het ontslag van Damore een resultaat van is. Het protest vind 19 augustus plaats in diverse Amerikaanse steden waaronder New York City, Washington DC, Austin, Boston en Google’s Mountain View HQ waar Damore werkte.

Naast een protest staan er nog diverse andere activiteiten op de planning waaronder een ‘Google meme contest’. Het manifest van de ‘March on Google’ lees je op de website waar de activisten zich hebben verzameld.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter