Asus zet nog vol in op netbooks met de Eee PC Flare-serie

Asus gaat naar verwachting tijdens de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas de nieuwe lijn netbooks onthullen: de Eee PC Flare-serie. De netbooks zullen voorzien van zijn de nieuwste processors van Intel: de Atom N2600 en N2800.

Sinds de opkomst van tablets, is de strijd om netbooks wat afgekoeld. Asus gaat echter vol voor deze markt met de nieuwe Eee PC Flare-serie. Deze lijn van netbooks wordt gekenmerkt door felle kleuren en sterke processors.

Volgens de geruchten zal de fabrikant volgende week tijdens de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas twee modellen onthullen: de 1025 en 1225. Beide versies zullen de codenaam PC Flare dragen en zijn de volgende stap in de bekende Eee PC-lijn van Asus.

De '10' en '12' staan in dit geval voor de grootte van het scherm: 10 inch en 12 inch. Qua design zullen de nieuwe netbooks veel weg hebben van de Asus Transformer Prime, de tablet van de fabrikant.

De Asus Eee PC Flare-serie wordt voorzien van nieuwe Intel processors: de N2600 en N2800. Deze Cedar Trail Atom-processors moeten zorgen voor langere batterijduur (ongeveer tien uur) en betere werkprestaties. De verwachting is dat er tijdens CES ook door andere fabrikanten, zoals Samsung en Acer, netbooks zullen worden aangekondigd die gebruikmaken van deze processors.

Asus Eee PC Flare-serie
Felle kleuren kenmerken de nieuwe Eee PC Flare-serie van Asus.