Beveiliging smartwatches ondermaats

Redactie WINMAG Pro

Volgens HP is de beveiliging van smartwatches ondermaats. Dat concludeert het technologieconcern na een studie waarbij tien smartwatches onder de loep zijn genomen.

Het onderzoek, onderdeel van een doorlopende studie naar het Internet of Things, richt zich op gevoelige data op smartwatches en hoe deze devices omgaan met de beveiliging van die data. De meest voorkomende beveiligingsproblemen zijn onvoldoende gebruikersauthenticatie en -autorisatie, gebrek aan transport encryptie, onveilige interfaces, onveilige software en/of firmware en privacy problemen.

Dit kan een flink compromis in de beveiliging van data betekenen wanneer smartwatches worden gebruikt in situaties waarbij veiligheid belangrijk is. Daarom geeft HP ook richtlijnen voor smartwatch-gebruik totdat de beveiliging van deze devices wel op orde is:

  • Gebruik een smartwatch niet voor het openen van huizen, auto’s of dergelijke, tenzij een sterke autorisatie wordt aangeboden. 
  • Om het hackers preventief lastig te maken is het nodig om te allen tijde een password functie in te stellen, sterke wachtwoorden te gebruiken en te zorgen voor zoveel mogelijk ‘two-factor’ authenticatie. 
  • Sta geen verzoeken van onbekende apparaten/applicaties toe die willen koppelen met je smartwatch. Doe bij twijfel onderzoek naar de afzender.  

Meer informatie over het onderzoek naar het Internet of Things en veiligheid en de bijbehorende rapporten vind je hier.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie