It's All About The Data

Black Hat Sessions XV voegt keynotespreker toe aan programma

Peter Güldenpfennig
Data is het goud van deze tijd. Het belang van beveiliging van data neemt met de groei van data daarom ook toe, maar hoe pakken we dit aan? Dit is één van de onderwerpen die aan bod komt tijdens de Black Hat Sessions XV op donderdag 29 juni in de Reehorst in Ede.

Tijdens deze jubileumeditie van de Black Hat Sessions heeft securityexpert Madison Gurkha weer veel sprekers bijeen gebracht. Eerder werd al bekend gemaakt dat onder meer Bill Cheswick een keynote verzorgt, John Fokker van het High Tech Crime Unit Nederland komt spreken over het No More Ransom-initiatief en Walter Belgers van Madison Gurkha zal ingaan op physical pentesting.

Black Hat Sessions XV

Later werd daar Meredith L. Patterson, spreker en schrijver op het gebied van technologie en security, aan toegevoegd. Zij geeft een lezing over anders denken over prototyping. Ook Ralph Moonen, Technical Director bij Madison Gurkha, voegt zich toe aan de rij sprekers met een lezing over Red Teaming, het simuleren van cyberaanvallen. Nu kondigt Madison Gurkha een nieuwe keynotespreker aan die de dag zal afsluiten.

Keynotespreker: Brigade Generaal Hans Folmer, commandant van het Defensie Cyber Commando (DCC)

Hans FolmerAls leidinggevende aan het Defensie Cyber Commando, opgericht in 2014, weet Hans Folmer als geen ander waar er bedreigingen en kansen liggen op het gebied van cybersecurity. Het DCC draagt bij aan militaire operaties waarbij cyberexpertise nodig is.

In zijn lezing zal Hans Folmer ingaan op wat dit precies betekent in een maatschappij die in rap tempo digitaliseert en waarbij (digitale) informatie cruciaal is in het kunnen laten opereren van de strijdkrachten.

Meer over het Defensie Cyber Commando vind je op de officiële website.

Met korting naar Black Hat Sessions XV: It’s all about the Data

BHS XV: It’s all about the Data vindt plaats op donderdag 29 juni in De Reehorst te Ede. WINMAG Pro biedt haar lezers de mogelijkheid om met 10 procent korting een dag vol inspirerende lezingen en technische workshops bij te wonen. Registreer je hier met de code WP&BHS15#. De eerste 100 aanmeldingen krijgen een coole gadget en studenten betalen dit jaar slechts 25 euro! Geen reden om niet te komen dus!

Kijk voor een impressie de aftermovie van vorig jaar: 

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter