Dit is het programma van Black Hat Sessions XV: It’s all about the Data

Peter Güldenpfennig
De datastroom gaat elke dag een beetje harder en de hoeveelheid data die we genereren wordt alleen maar meer. Dit is een trend die zich blijft voortzetten, wat reden is voor Madison Gurkha om zich hierop te richten tijdens de jubileumeditie van Black Hat Sessions op donderdag 29 juni in De Reehorst in Ede.

De vijftiende editie van de Black Hat Sessions staat in het teken van data. Een breed onderwerp waar veel over te vertellen valt. Logisch dus dat de sprekers en de sessies tijdens Black Hat Sessions XV ingaan op de diverse aspecten rondom data: van privacy tot criminaliteit, van high-level tot diep-technisch.

Keynotespreker: Bill Cheswick

Bill CheswickAls iemand de evolutie van internet en computertechnologie van dichtbij heeft meegemaakt is het keynotespreker Bill Cheswick wel. Tijdens zijn lange carrière heeft hij gewerkt bij AT&T Shannon Lab en Bell Labs waar hij mede-ontwikkelaar was van één van de eerste firewalls ter wereld.  Ondanks dat hij met pensioen is gegaan zit hij allesbehalve stil als docent op de University of Pennsylvania en zijn experimenten met iOS-apps.

Hans de Zwart, Bits of Freedom: The Future is False Positive

Hans de ZwartIn deze lezing gaat executive director bij Bits of Freedom Hans de Zwart in op false positives: verkeerde interpretaties die mogelijk grote (negatieve) gevolgen hebben en in de toekomst alleen maar zullen toenemen. Hans de Zwart bespreekt de bron van dit probleem en strategieën om false positives te voorkomen.

 

John Fokker, High Tech Crime Unit Nederland: New Sheriffs in town…

John FokkerAls medewerker van de Nederlandse High Tech Crime Unit weet John fokker als geen anders hoe geavanceerd cybercriminelen te werk kunnen gaan. Als projectleider van het No More Ransom-initiatief zal John Fokker uitgebreid ingaan op hoe het project is gegroeid van nationaal naar een globaal initiatief en hoe zij zich inzetten in de strijd tegen de internationale cybercriminaliteit. Meer over No More Ransom lees je hier.

Walter Belgers, Madison Ghurka: Physical Pentesting

Walter BelgersOndanks dat zelfs IT-personeel hier niet van op de hoogte is, liggen er continu fysieke cyberrisico’s binnen organisaties op de loer. Dat is exact wat Walter Belgers je tijdens zijn lezing laat zien. In zijn lezing gaat hij in op trucs en technieken waarmee iemand fysieke toegang tot een IT-infrastructuur kan krijgen zodat je deze kennis kan gebruiken om je eigen infrastructuur voldoende te beveiligen.

 

Rachel Marbus, KPN: The ethics of privacy

Rachel MarbusWerken met data betekent dat je gebonden bent aan privacywetgeving zoals de Meldplicht Datalekken en binnenkort de GDPR.

Rachel Marbus laat in haar lezing zien dat dat niet altijd makkelijk is. Zo is het mogelijk dat een wettelijke Big Data-toepassing niet strookt met de ethische opvattingen binnen een organisatie. Hoe ga je hiermee om?

Marco Ortisi, Madison Ghurka: Security of embedded systems & IoT

Marco OrtisiOveral en altijd verbonden is de belofte van het Internet of Things (IoT). Een mooie belofte, echter wel met een schaduwkant. Want embedded systemen kennen ook zwakke plekken die verregaande gevolgen kunnen hebben voor de cyberveiligheid.

Marco Ortisi gaat ondermeer in op deze zwakke plekken, maar ook hoe we hiertegen kunnen optreden. Verder gaat hij in op de impact op data door IoT-systemen en welke lessen wij hieruit kunnen trekken.

Met korting naar Black Hat Sessions XV: It’s all about the Data

BHS XV: It’s all about the Data vindt plaats op donderdag 29 juni in De Reehorst te Ede. WINMAG Pro biedt haar lezers de mogelijkheid om met 10 procent korting een dag vol inspirerende lezingen en technische workshops bij te wonen. Registreer je hier met de code WP&BHS15#. De eerste 100 aanmeldingen krijgen een coole gadget en studenten betalen dit jaar slechts 25 euro! Geen reden om niet te komen dus!

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter