Duurzame strategieën voor mobiele apparatuur leveren een kostenbesparing van 30 procent op

Redactie
Europese bedrijven besparen gemiddeld 30 procent op hun jaarlijkse uitgaven aan mobiele apparaten als ze een duurzame strategie implementeren. Dit blijkt uit een recent onderzoek van het onafhankelijke onderzoeksbureau Opinion Matters, dat in opdracht van Panasonic Business werd uitgevoerd.

Hiervoor werden IT-decision makers van 1.000 Europese bedrijven ondervraagd. Zij schatten in dat ze de gemiddelde gebruiksduur van hun notebooks, tablets, hybrides en handhelds met bijna twee jaar kunnen verlengen als ze bij de inkoop van mobiele apparaten rekening houden met essentiële duurzaamheidscriteria.

De belangrijkste drijfveren om een duurzame strategie te implementeren zijn vooral financieel van aard en hebben niet zozeer betrekking op het milieu of maatschappelijk verantwoord ondernemen. De besparing op de totale kosten door de verhoogde gebruiksduur van notebooks, tablets, hybrides en handhelds en de bijbehorende accessoires en randapparaten wordt als het belangrijkste argument voor het invoeren van een duurzaamheidsstrategie gezien.

De belangrijkste besparingen voor bedrijven als resultaat van een duurzaamheidsstrategie zijn lagere uitgaven aan nieuwe apparaten (42 procent), lagere uitgaven aan batterijen (38 procent), beter hergebruik van apparaten (37 procent) en een lagere total cost of ownership van apparaten (37 procent).

Meer dan 97 procent van de ICT-inkopers verklaarde dat duurzame mobiele ICT belangrijk is voor hun bedrijf. Tot nu toe heeft 95 procent van de ondervraagde bedrijven een duurzame strategie voor mobiele apparatuur geïntroduceerd, waarvan 64 procent dat de afgelopen drie jaar heeft gedaan.

'Europese bedrijven realiseren zich steeds meer dat een duurzame benadering van de aankoop van mobiele apparaten aanzienlijke financiële voordelen heeft en beter is voor het milieu', legt Jan Kaempfer, General Manager Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions uit. 'Praktische overwegingen, zoals de compatibiliteit op lange termijn van accessoires en randapparaten, storingspercentages, garantie en eenvoudig te vervangen batterijen dragen allemaal bij aan een verhoogde gebruiksduur van de toestellen.'

'Dit alles resulteert in een betere total cost of ownership en lagere uitgaven aan nieuwe apparatuur. Bedrijven die de duurzame strategie voor mobiele apparatuur blijven uitstellen, lopen aanzienlijke besparingen mis. Dit is gemiddeld 30 procent van hun jaarlijkse budget.'

Download hier een samenvatting van de onderzoeksresultaten.

Voor bedrijven die een duurzame strategie voor mobiele apparatuur willen implementeren, heeft de analistengroep QuoCirca in opdracht van Panasonic Toughbook een white paper geschreven over de belangrijkste punten die in overweging genomen moeten worden. Die kun je hier downloaden.

afbeelding van Redactie

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie