Externe harde schijf met wifi van Seagate

steven
Seagate komt met de GoFlex Satellite, een externe harde schijf voorzien van wifi-technologie. Het apparaat beschikt daarnaast over een oplaadbare accu en een opslagcapaciteit van 500 GB.

De harde schijf kan dienen als een soort kleine nas, waar meerdere systemen tegelijk gebruik van kunnen maken. Ook komt er een speciale GoFlex Media-app, waarmee je het opslagstation makkelijker kunt benaderen met een iPad. Andere wifi-systemen kunnen via een webapplicatie toegang krijgen. De batterij van GoFlex Satellite gaat volgens het persbericht vijf uur mee en kan 25 uur standby staan. Voor het aansluiten met draad is er een usb 3.0-poort aanwezig. Hiermee kun je ook de data van je Windows-pc of Mac synchroniseren met de schijf. Seagate verwacht dat het apparaat tegen het eind van de zomer op de Nederlandse markt zal verschijnen. Een echte adviesprijs is er nog niet, maar in Amerika gaat de GoFlex Satellite tweehonderd dollar (ongeveer 140 euro) kosten.


 

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven