Facebook introduceert Delegated Account Recovery

Peter Güldenpfennig
Op de F8 conferentie, Facebook’s eigen developer conferentie, introduceerde het bedrijf een eigen password manager. Op zich niet uniek, ware het niet dat Facebook’s bereik hierin het verschil maakt.

De service heet Delegated Account Recovery, werd in januari aangekondigd en breidt nu uit naar GitHub, waar een bèta van de service draait. Het is in feite een manier om toegang tot een account te krijgen wanneer je het password bent vergeten. Het doet tevens dienst als een extra beveiligingslaag waarachter je je password verbergt.

Delegated Account Recovery

Delegated Account Recovery

Wanneer je een account aanmaakt laat je de service een token sturen naar je Facebook-account waarna je deze token via je Facebook-account terughaalt als je het password bent vergeten. Dit werkt zowel voor apps als websites, wat Delegated Account Recovery eigenlijk een end all password manager maakt vergeleken met andere oplossingen als LastPass of Keeper.

Bovendien is Facebook zo geïntegreerd in websites en apps, dat Delegated Account Recovery eigenlijk een no brainer is om te gebruiken. En natuurlijk is het bereik van Facebook enorm, wat adoptie van Delegated Account Recovery sowieso interessant maakt voor andere services.

Op het moment van schrijven is de service nog in bèta in samenwerking met GitHub, maar verwacht wordt dat andere sites als Amazon ook Delegated Account Recovery gaan ondersteunen binnen afzienbare tijd.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter