Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3

Redactie
GIGABYTE’s GA-Z68X-UD3H-B3 is gebaseerd, zoals de naam al doet vermoeden, op Intel’s Z68-chipset. Deze chipset is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe Sandy Bridge-processoren met socket 1155.

Ook ondersteunt het moederbord standaard de geïntegreerde videokaart van deze processor. Wanneer je echter gebruikmaakt van zware grafische applicaties kun je maximaal twee losse grafische kaarten installeren die je zowel in CrossFire (AMD) als SLI (nVidia) kunt draaien. Naast een prima onboard grafische kaart heeft het GIGABYTE moederbord ook standaard HD-audio.

De gebruikte Realtek ALC889 kan tot 7.1 kanalen aansturen. Ook aan intern geheugen hoef je geen gebrek te hebben. Dankzij de vier aanwezige dimm-slots kun je maximaal 32 GB aan intern geheugen installeren, daarnaast is een hogere snelheid mogelijk dankzij de ondersteuning van dual channel. De twee aanwezige sata3-aansluitingen bieden snelheden van 6 GB/s voor het installeren van de nieuwste conventionele harde schijven en ssd-schijven.

Ook biedt het moederbord plaats aan nog drie sata2-aansluitingen en een esata-poort. Gebruikers van veel usb-apparaten zijn bij de GA-Z68X-UD3H-B3 aan het juiste adres. In combinatie met de twee meegeleverde brackets heb je de beschikking over twaalf  sb 2.0- en vier usb 3.0-poorten. Dit alles maakt het een zeer compleet GIGABYTE Z68 moederbord.

Gigabyte
De GA-Z68X-UD3H-B3 beschikt standaard over een prima geïntegreerde videokaart.

afbeelding van Redactie

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie