Google brengt nieuwe Android versie uit, 4.1 Jelly Bean

steven
Google heeft tijdens het eigen Google I/O-event een nieuwe versie van Android aangekondigd. Nieuw in versie 4.1 zijn een veel soepelere gebruikerservaring, verbeterde zoekfunctionaliteit met gesproken antwoorden en een uitgebreider notificatiemenu.

In 4.1 heeft Google veel aandacht besteed aan het soepeler maken van de interface. Met Project Butter moet het hele systeem gemiddeld op 60 fps lopen. Bovendien heb je direct de beschikking over al je processorkracht en werkt deze beter samen met de grafische chip.

Google heeft ook het startscherm aangepakt. Zo wordt het formaat van je widgets voortaan automatisch aangepast aan de beschikbare ruimte op je startschermen. Ook kun je apps en widgets verwijderen door ze simpelweg van je scherm te slepen.

Het notificatiecentrum heeft ook een aantal wijzigingen ondergaan. Binnenkomende berichten worden automatisch vergroot en verkleind. Als je bijvoorbeeld een afbeelding binnenkrijgt krijg je hiervan een voorbeeld te zijn en kun je deze zelfs in groot formaat bekijken. Ook is het mogelijk je inkomende berichten direct een +1 te geven met je Google+-account.

Android Jelly Bean

Niet geheel verrassend heeft Google ook de zoekfuncties van Android verbeterd. Je kon al gesproken zoekopdrachten opgeven maar je krijgt in 4.1 nu ook met een mensachtige stem antwoord. Bovendien maakt het systeem gebruik van je eerdere zoekresultaten en past hij zich aan de locatie waar je bent aan.

Android 4.1 Jelly Bean is hoogstwaarschijnlijk vanaf half juli beschikbaar voor de Galaxy Nexus, Nexus S en de Motorola Xoom-tablets.

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven