Google Nexus-tablet komt waarschijnlijk in juli

Google’s Nexus-tablet komt waarschijnlijk in juli op de markt. Dit meldt website Digitimes aan de hand van anonieme bronnen die betrokken zijn bij de productie. De tablet wordt in samenwerking met Asus gemaakt en krijgt vermoedelijk een adviesprijs van rond de 200 dollar.

Volgens de bronnen zal Google in eerste instantie 600.000 stuks laten produceren. De 7-inch tablet zou eigenlijk in mei te koop zijn, de kosten en het design zouden echter niet voldaan hebben aan de verwachtingen. Na de nodige aanpassingen moet de tablet nu in juli te koop zijn.

Asus toonde op de CES in Las Vegas de Memo, een 7-inch tablet met ips-scherm en NVIDIA Tegra 3-processor. Ook deze tablet kreeg een adviesprijs mee van rond de 200 dollar. Asus heeft de tablet echter nog steeds niet uitgebracht.

In de komende maanden verschijnen er meer 7-inch tablets. Samsung komt binnenkort met de Galaxy Tab 2 7.0 en ook Acer zou werken aan een dergelijk model. Er gaan bovendien al langere tijd geruchten dat Apple plannen heeft voor een kleinere iPad.