Google Nexus-tablet komt waarschijnlijk in juli

steven
Google’s Nexus-tablet komt waarschijnlijk in juli op de markt. Dit meldt website Digitimes aan de hand van anonieme bronnen die betrokken zijn bij de productie. De tablet wordt in samenwerking met Asus gemaakt en krijgt vermoedelijk een adviesprijs van rond de 200 dollar.

Volgens de bronnen zal Google in eerste instantie 600.000 stuks laten produceren. De 7-inch tablet zou eigenlijk in mei te koop zijn, de kosten en het design zouden echter niet voldaan hebben aan de verwachtingen. Na de nodige aanpassingen moet de tablet nu in juli te koop zijn.

Asus toonde op de CES in Las Vegas de Memo, een 7-inch tablet met ips-scherm en NVIDIA Tegra 3-processor. Ook deze tablet kreeg een adviesprijs mee van rond de 200 dollar. Asus heeft de tablet echter nog steeds niet uitgebracht.

In de komende maanden verschijnen er meer 7-inch tablets. Samsung komt binnenkort met de Galaxy Tab 2 7.0 en ook Acer zou werken aan een dergelijk model. Er gaan bovendien al langere tijd geruchten dat Apple plannen heeft voor een kleinere iPad.

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven