Strak uitziende hybrid van Porsche Design

Hands on: dit is de Book One van Porsche Design

Peter Güldenpfennig
Op MWC 2017 is de samenwerking tussen Porsche Design, Intel en Microsoft geïntroduceerd. Het resultaat? Een strak uitziende hybride, die we naderbij bekeken tijdens IFA's Global Press Conference in Lissabon.

De hybrid is een strak uitziende notebook met afklikbaar keyboard. Het is niet de eerste en het zal ook niet de laatste zijn. Het is wel één van de mooiste die we tot nu toe hebben gezien, wat niet zo gek is natuurlijk. Porsche Design zoekt altijd de balans in design en functionaliteit. Dat deden ze al met storage (in een samenwerking met LaCie), headphones (in samenwerking met Kef) en smartphones (in een samenwerking met Huawei). Nu is het bedrijf gaan samenwerken met Intel en Microsoft en het resultaat is mooi.

Specificaties

Het display is 13.3-inch groot en kent een resolutie van 3200 x 1800. Een flinke resolutie voor een dergelijk formaat en het zorgt voor een belachelijk mooi scherm. Het display is vooral bedoeld in samenwerking met de bijgeleverde stylus van Wacom, die 4096 drukpunten kent. 

Binnenin vind je een Intel Core i7-CPU vanaf 2.7GHz, 16GB aan RAM en 512GB aan opslag. Voorop zit een 5MP camera met Hello-ondersteuning. Ook qua aansluitingen is het device goed voorzien. Twee USB-C-poorten waarvan één met Thunderbolt-ondersteuning en twee USB 3.1-poorten zorgen voor genoeg aansluitmogelijkheden. Ook een MicroSD-kaartlezer is in het device geïntegreerd.

Praktijk

Hoewel het keyboard overkomt als redelijk standaard en de keys niet diep lijken te liggen, is typen verrassend prettig. Geen diepe travel helaas, wel lekkere feedback, wat net zo belangrijk is natuurlijk. 

Het keyboard is detachable, en daarin komt het mooie Posrsche Design heel erg goed naar voren. De hinges waarmee het display vastzit aan het keyboard zijn geïnspireerd op de gears in de versnellingsbak die je ook in een Porsche vindt en ja, dat is best een gaaf detail. Bovendien is deze bijzonder stevig, niet onbelangrijk wanneer je veel 'schakelt' tussen tabletmodus en notebookmodus.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Porsche Design Book One is vanaf eind april verkrijgbaar in 17 landen, waaronder Nederland. De prijs bedraagt 2795,- euro. Veel geld, maar daar krijg je wel één van de krachtigste notebooks voor die nu op de markt verkrijgbaar zijn. Wij kijken er in ieder geval naar uit om uitgebreid met het apparaat aan de slag te gaan.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter