HP maakt indruk op Crosstalk

Redactie WINMAG Pro

Jaarlijks organiseert HP het Crosstalk-evenement, waar partners en resellers op de hoogte worden gehouden van nieuwe producten, seminars en sessies kunnen volgen en zakenpartners ontmoeten. Ook wij kwamen langs en zagen een sterk HP, met een indrukwekkende line-up in diverse categorieën en binnen verschillende segmenten.

Mobility

Groot aanwezig waren de mobility-producten die laten zien dat HP zich inmiddels kan meten met mobiele grootmachten als Samsung. Belangrijk hierbij is dat HP duidelijk distinctie maakt in een zakelijk en een consumer portfolio, daar waar de concurrentie nogal eens beide in elkaar laat overlopen.

De Elite-pads en -books maken in ieder geval duidelijk dat mobiel werken geen enkel probleem moet opleveren. HP is duidelijk: gebruiksgemak en veiligheid voor data staan vooraan in de Elite-range, een serie gericht op zakelijk gebruik.

Met name de Elite x2 1011 in combinatie met het Wireless Docking Station, dat HP samen met Intel heeft ontwikkeld, gooit hoge ogen. Je koppelt de Elite x2 aan het wireless Docking Station die je verbindt met één (op desgewenst twee) monitoren. Sluit er een keyboard en muis op aan en je hebt een volledig werkende desktop waarbij de Elite x2 als motor fungeert. Je loopt weg met het tablet en deze schakelt moeiteloos over in tabletmodus. Het Wireless Docking Station is ook nog eens device-onafhankelijk en dus kun je er meerdere Elite x2-tablets mee verbinden. Ideaal voor kantoren om opgeruimde, vrije werkplekken te creëren. Daarnaast heeft HP nog een hele range aan apparaten geïntroduceerd in januari, waarover je meer kunt vinden in dit artikel.

Sprout

HP staat (onterecht) bekend als 'klassiek' bedrijf. Dat heeft voor- en nadelen. Voordeel is dat het merk vertrouwd is, nadeel is dat het conservatief aandoet. Dat HP niet hoog van de toren blaast over de innovaties die zij doen, betekent niet dat die er niet zijn natuurlijk.

Zo hebben we een demonstratie gekregen van Sprout, een all-in-one die draait op Windows 8 en een projector en 3D-camera bevat. Je legt een object op de mat van de Sprout, en het object wordt real time ingescand. Vervolgens kun je het draaien, slepen en bewerken met de apps op de Sprout. De camera meet vooral diepte, en het is dus geen daadwerkelijke 360-graden scan, maar dat HP hiermee op het goede spoor zit is duidelijk, zeker nu de 3D-printer in opkomst is. Leuk is overigens dat het mogelijk is om Sprout's aan elkaar te verbinden. Binnen een bedrijf zou je dus in theorie elke afdeling van een Sprout kunnen voorzien en ideeën met elkaar uitwisselen, presentaties met elkaar kunnen voorbereiden of aanpassingen in visualisaties van een ander kunnen doen.

Werken in een virtuele omgeving

Ook mochten we aan de slag gaan met het Zvr Interactive Display en dat smaakte naar meer. Het wordt geleverd met een bril die via sensors contact maakt met de 3D-monitor. Deze herkent de nabijheid van de bril en schakelt over op stereoscopisch 3D, waarin het beeld meebeweegt met de bril. Via een speciale stylus kun je objecten op het touchscreen naar hartenlust van alle kanten bekijken en aanpassen. Zo werd er voor onze ogen een huis ingericht en mochten we ook zelf even aan de slag. Dat werkt. Ook bijzonder, pas als je het gebruikt besef je dat dit een soort van augmented virtual reality is. Je werkt immers op een virtueel beeldscherm met daaromheen de 'echte' wereld, wat betekent dat je steeds referentiepunten hebt, niet snel ziek wordt en toch een virtuele omgeving hebt om binnen te werken. Daarom zien we ook zeer zeker toekomst in goede zakelijke toepassingen voor het display van HP.

Printing

De innovatie vond niet alleen plaats in nieuwe producten, ook binnen bestaande categorieën had HP nieuwe dingen om te laten zien. In 2013 waren we al te spreken over de nieuwe technologie die de Inkjet weer helemaal in het hier en nu trok. Eenzelfde soort innovatie wordt nu nogmaals toegepast binnen de lijn van laserprinters. Hoewel, het gaat hier nu niet om een papierbrede kop zoals in de Officejet Pro X, maar om de toner. Een medewerker van HP legt ons uit dat de toner in laserprinters van HP niet meer de welbekende harde korrels zijn die verwarmd worden, maar er meer zachte bestanddelen worden gebruikt die eenzelfde resultaat bieden. Dit zorgt ervoor dat laserprinters compacter gebouwd kunnen worden omdat er minder koeling nodig is, de kosten omlaag gaan want het stroomverbruik wordt verminderd en de printers ook nog eens duurzamer zijn omdat ze langer meegaan.

2015 en verder

Dit jaar heeft HP een enorme hoeveelheid producten op de markt gebracht. De kans dat er dit jaar nog iets nieuws verschijnt is klein, wat niet zo gek is. Het bedrijf heeft haar handen vol om de huidige line-up onder de aandacht te brengen.

Waar we zeer benieuwd naar zijn is hoe de Sprout het gaat doen. Vooralsnog is er over een Nederlandse release niets bekend. Een medewerker van HP wist ons wel te vertellen dat de Sprout beschouwd wordt als tool, en niet als eindproduct. Dit betekent dat het apparaat, in feite een Windows all-in-one en dus als computer te gebruiken, enkel beperkt wordt door de visie van een ontwikkelaar. Hiermee geeft HP ontwikkelaars dus een sleutel van een tool waarvoor de toekomst nog open ligt, wat ons betreft een hele mooie visie voor een dergelijk product. Een visie ook, die blijk geeft van een HP dat vooruit kijkt, hoewel je ze dat zelf niet hoort zeggen!

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie