Infopact - Lync in de Cloud

raymond
Microsoft Lync is een van de meest krachtige en veelgebruikte oplossingen voor communicatie op de werkvloer, met name tussen collega’s en teamgenoten onderling. Het maakt zowel directe één-op-één conversaties mogelijk als groepsgesprekken, en dat via chat, voice en/of video.

Het maakt daarbij niet uit waar mensen zich bevinden, alle communicatie verloopt via het internet. Daarnaast biedt het een presence-overzicht, kun je gelijktijdig werken aan documenten en kun je applicaties of zelfs je gehele desktop uitwisselen. De integratie met bijvoorbeeld Office 365 is zo goed als naadloos.

Lync is ideaal voor zowel werknemers op kantoor, thuis als mobiel en voor communicatie tussen vestigingen onderling. Maar de achterkant van Lync tuig je niet zomaar op, om over het beheer maar te zwijgen. Je zult het moeten installeren op een server en daarna begint het werk pas echt. Denk aan beheer updates en veiligheidsvoorzieningen: Lync vereist onderhoud en mankracht. Zeker voor organisaties zonder aparte IT-afdeling kan dat een behoorlijke drempel zijn. Zonde, want juist zij kunnen enorm geholpen zijn met de functionaliteit en meerwaarde die Lync biedt.

Infopact heeft de oplossing, en daarmee goud in handen. Zij biedt Lync aan als dienst, vanuit de cloud. Haar oplossing ‘Lync in de Cloud’ biedt de volwaardige Lync-functionaliteit, maar bespaart je de rompslomp van het beheer. Dat verzorgt Infopact namelijk voor je. Zij regelt support, updates, houdt de oplossing ‘on air’ en zorgt voor de nodige beveiliging. De gebruiker downloadt simpelweg een Lync-client op zijn of haar endpoint, logt in met wachtwoord en gebruikersnaam en is ‘good to go’. Wel de lusten, maar niet de lasten van een echte Lync-server dus. Bovendien zijn je kosten voorspelbaar; je betaalt een vast bedrag per werkplek per maand. Al het onderlinge communicatieverkeer, ook telefonie, is vervolgens gratis. Het bellen naar “niet Lync-gebruikers” kan in dit concept daarbij worden afgekocht voor een vast laag bedrag per werkplek per maand.

In het kort:

  • Volwaardige Lync-functionaliteit
  • Geen beheerlast
  • Prijs per medewerker per maand
  • Tijd- en productiviteitswinst

Prijsv.a. € 30,- per werkplek per maand (incl. onbeperkt bellen, 30 dagen gratis envrijblijvend proberen)
Info: www.infopact.nl/lync

afbeelding van raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web:

Momenteel is hij werkzaam als manager contentmarketing bij NoX PR & Content.

Bekijk alle artikelen van Raymond