Lenovo komt met twee thin clients en een zakelijk all-in-one

steven
Lenovo heeft een aantal producten geïntroduceerd die speciaal bedoeld zijn voor de zakelijke markt. Het gaat om twee nieuwe tiny form factor desktops, een all-in-one desktop en een monitor die bedoeld is voor het voeren van voip-gesprekken en Microsoft Lync.

De thin clients, de M92p en M72e zijn leverbaar met zowel een ssd als een traditionele harde schijf. Daarnaast beschikken ze over  usb 3.0 en wifi. Dankzij Enhanced Experience 3 voor Windows 7 (EE3) starten deze machines volgens Lenovo maar liefst 30 procent sneller op dan niet geoptimaliseerde pc´s. Een TPM Security Chip en raid 0.1 moeten voor de beveiliging van je data zorgen.

Naast de thin clients komt Lenovo ook met een nieuw all-in-one-systeem, de ThinkCentre M92z. Het nieuwe model is uitgerust met de nieuwe Intel Ivy Bridge Core i7-processoren en is leverbaar als 20- en 23-inch-variant. Voor opslag kun je kiezen uit gewone harde schijven tot 1 TB of een ssd. Het 23-inch model is bovendien verkrijgbaar met een losse AMD Radeon grafische kaart.

Als laatste is er nog de 23-inch ThinkVision LT2323z. Deze zakelijke monitor is volgens Lenovo het eerste scherm dat gekwalificeerd is door Microsoft Lync. Ook zou de fabrikant de LT2323z specifiek ontworpen hebben om de voip-ervaring te verbeteren. De monitor bevat een ips-paneel, een geïntegreerde full hd-camera, luidsprekers en twee digitale microfoons met ruisonderdrukking.

De beide thin clients, de M92p en M72e hebben een adviesprijs van 849 en 699 euro. De nieuwe all-in-one (M92z) is verkrijgbaar vanaf 999 euro, de monitor kost 249 euro. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw en de producten moeten vanaf juli verkrijgbaar zijn in Nederland.

Lenovo M72e

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven