Lenovo komt met twee thin clients en een zakelijk all-in-one

Lenovo heeft een aantal producten geïntroduceerd die speciaal bedoeld zijn voor de zakelijke markt. Het gaat om twee nieuwe tiny form factor desktops, een all-in-one desktop en een monitor die bedoeld is voor het voeren van voip-gesprekken en Microsoft Lync.

De thin clients, de M92p en M72e zijn leverbaar met zowel een ssd als een traditionele harde schijf. Daarnaast beschikken ze over  usb 3.0 en wifi. Dankzij Enhanced Experience 3 voor Windows 7 (EE3) starten deze machines volgens Lenovo maar liefst 30 procent sneller op dan niet geoptimaliseerde pc´s. Een TPM Security Chip en raid 0.1 moeten voor de beveiliging van je data zorgen.

Naast de thin clients komt Lenovo ook met een nieuw all-in-one-systeem, de ThinkCentre M92z. Het nieuwe model is uitgerust met de nieuwe Intel Ivy Bridge Core i7-processoren en is leverbaar als 20- en 23-inch-variant. Voor opslag kun je kiezen uit gewone harde schijven tot 1 TB of een ssd. Het 23-inch model is bovendien verkrijgbaar met een losse AMD Radeon grafische kaart.

Als laatste is er nog de 23-inch ThinkVision LT2323z. Deze zakelijke monitor is volgens Lenovo het eerste scherm dat gekwalificeerd is door Microsoft Lync. Ook zou de fabrikant de LT2323z specifiek ontworpen hebben om de voip-ervaring te verbeteren. De monitor bevat een ips-paneel, een geïntegreerde full hd-camera, luidsprekers en twee digitale microfoons met ruisonderdrukking.

De beide thin clients, de M92p en M72e hebben een adviesprijs van 849 en 699 euro. De nieuwe all-in-one (M92z) is verkrijgbaar vanaf 999 euro, de monitor kost 249 euro. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw en de producten moeten vanaf juli verkrijgbaar zijn in Nederland.

Lenovo M72e