'Microsoft aast op telefoonafdeling Nokia'

steven
Microsoft onderhandelt volgende week met Nokia over het kopen van hun telefoonafdeling. Dat meldt de Russische blogger Eldar Murtazin. Als de aankoop doorgaat is het één van de grootste overnames uit de telecomgeschiedenis.

De overname zou de tweede in korte tijd zijn voor het Amerikaanse bedrijf. Vorige week kocht Microsoft de voip-dienst Skype voor 8,5 miljard dollar. Voor de telefoondivisie van Nokia zal waarschijnlijk wel iets meer betaald moeten worden.

Murtazin heeft een reputatie op het gebied van het vroeg weten van overnameplannen. Toch was zijn informatie niet altijd juist. Wel is het bekend dat hij contact zou hebben gehad met een aantal bronnen bij Nokia.

Microsoft is al een samenwerking aangegaan voor het leveren van zijn besturingssysteem Windows Phone 7 voor de toestellen van Nokia. Wellicht wil het bedrijf met een dergelijke overname voor nog meer inspraak zorgen en net als Apple een eigen smartphone ontwikkelen met het eigen besturingssysteem.

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven