Op weg naar omzet van 100 miljoen dollar

Miljoeneninvestering uit Sillicon Valley voor tech-startup

Bart Remmers
Het Nederlandse MessageBird, dat wereldwijd het grootste cloudcommunicatieplatform biedt in termen van direct klantbereik, ontvangt een Serie A-financiering van 60 miljoen dollar.

De ronde wordt geleid door de bekende Sillicon Valley investeerder Accel met participatie van Atomico en de bestaande investeerder Y Combinator.
 
MessageBird is het enige cloudcommunicatieplatform met zijn eigen carrierinfrastructuur voor telecommunicatie. Met behulp van in-house ontwikkelde technologie kunnen multinationals wereldwijd direct contact te maken met hun klanten via sms, voice, chat en video. 

Dat kan veiliger, sneller, betrouwbaarder en goedkoper dan bij elk ander platform. Via het communicatieplatform van MessageBird kunnen zeven miljard mobiele telefoons in 146 landen bereikt worden, het grootst mogelijke aantal eindgebruikers op dit moment. 

Introductie voice-API MessageBird

Naast de financiering maakt MessageBird de introductie van zijn voice-API bekend. Ook kondigt het bedrijf een reeks van 15.000 internationale klanten aan, waaronder Amber Alert, Uber, Deliveroo, SAP, Huawei, Amber Alert en Heineken. 

Met de introductie van Voice waarmee bedrijven belfunctionaliteit in hun eigen software kunnen bouwen en de bestaande productsuite van sms en chat (zoals Facebook, Wechat en Line), gecombineerd met directe relaties met meer dan 220 operators wereldwijd, wordt MessageBird het grootste cloudcommunicatieplatform in termen van direct klantbereik. De carriers staan garant voor optimale dienstverlening en honderd procent platformbetrouwbaarheid.
 
MessageBird – is bootstrapped winstgevend, heeft vestigingen in Amsterdam, San Francisco, Sydney en Singapore – en op weg om dit jaar een omzet van 100 miljoen dollar te realiseren. 

Silicon Valley

Oprichter en CEO van MessageBird Robert Vis (foto): 'Met de financiering van twee toonaangevende investeerders in Silicon Valley en Europa zullen wij onze voice-infrastructuur en de verkoop van onze diensten in de grootzakelijke markt uitbreiden. Wij zijn ervan overtuigd dat elke organisatie kosten kan besparen met ons platform, terwijl we hun ervaring verbeteren met de kwaliteit van onze wereldwijde features en dienstverlening. En programmeurs zijn erg enthousiast over onze API’s.'
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart