MKB Proof 2016: WePresent 2000

Redactie WINMAG Pro
De WiPG-2000 is de nieuwste telg in de WePresent-familie van draadloze plug-and-play presentatiesystemen, die ernaar streven de functionaliteit van highend audiovisuele oplossingen te combineren met een zachte prijs, zonder onnodige complexiteit. Met de WiPG-2000 kunnen tot 64 gebruikers tegelijkertijd vanaf ieder apparaat, zoals een smartphone of tablet, draadloos presenteren op een 1080p HDdisplay naar keuze. Interessant is de multitouch-functionaliteit die tot zes aanraakpunten tegelijkertijd aankan.

Selecteren en annoteren gaat, zeker via touch, bijzonder snel en vloeiend. Annotaties kunnen eenvoudig worden opgeslagen, geëxporteerd en teruggehaald. Tijdens de demonstratie werd al snel duidelijk waarom de WiPG2000 uitstekend tot zijn recht komt in klaslokalen. Zo kun je overschakelen naar een white- of blackboard-modus en is het voor de docent makkelijk om te beheren wie erop mag tekenen en schrijven. Geen touchscreen tot je beschikking? Dan werkt de WiPG-2000 natuurlijk ook met een muis of ander USB-apparaat.

Met de MirrorOp Presenter app kun je sinds kort ook screen mirroren vanaf ieder Android-model! Daarnaast kun je Powerpoint-, Excel-, Word-, PDF- en afbeeldingsbestanden of zelfs de beelden van je camera projecteren. Websites bezoek je met de ingebouwde browser. Wil je mirroren vanaf een iOS-apparaat, dan doet je dat simpelweg via Airplay.

Verder waren we onder de indruk van de manier waarop de WiPG-2000 omgaat met gasten. Die hoeven geen ingewikkelde procedures te volgen om te kunnen presenteren. Iedere willekeurige USB-stick wordt in een seconde of tien uitgerust met een wePresenttoken. Vervolgens hoef je de USB-stick alleen maar in een apparaat te steken, de token te openen en voilà: de presentatie kan beginnen. Er zijn diverse opties voor het integreren van de WiPG2000 in je netwerk. Het systeem kan fungeren als een draadloos access point, maar je kunt de wi. ook uitschakelen en het apparaat benaderen via je eigen netwerk.


WePresent 2000

In het kort:

  • Multitouch-functionaliteit tot zes aanraakpunten
  • Laat gasten makkelijk presenteren
  • Ondersteunt 64 gebruikers tegelijk

Prijs: € 860,-
Info: wepresentwifi .com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie