Norman SecureBox

Redactie
De beveiligingsspecialisten van Norman lanceerde eind dit jaar hun nieuwste Dropbox-alternatief: Norman SecureBox. In tegenstelling tot de bekende Amerikaanse dienst is SecureBox vanaf begin tot eind opgebouwd met security in het achterhoofd. Niet zo gek natuurlijk, gezien het dna van Norman.

De dienst laat je eenvoudig vanaf je desktop bestanden slepen naar een 'kluis' op je harde schijf. Daar staan je bestanden gecodeerd opgeslagen en worden ze volautomatisch gesynchroniseerd met de Norman-cloud. Die cloud synchroniseert weer met alle mobiele apparaten met de Norman SecureBox-app, met als resultaat dat je overal bij deze bestanden kunt, ook onderweg. Het verschil met Dropbox: de servers staan in Europa, niet in de USA. Dat zet instanties als de NSA buitenspel, de Patriot Act heeft ook geen vat op je data. Bovendien is het hele proces van voor tot achter versleuteld.

Een ander voordeel: de IT-afdeling behoudt de controle over de data, ook als bijvoorbeeld een medewerker uit dienst treedt. Probeer dat maar eens goed te regelen als je data in Dropbox terechtkomt.

Bestanden en/of mappen delen kan met andere Norman SecureBox-gebruikers, maar via FileLink/Folderlink ook met anderen die nog niet gebruikmaken van de dienst. In die zin is het dus ook een veiliger alternatief voor bijvoorbeeld WeTransfer. Volgens een medewerker gaat SecureBox volgend jaar deel uitmaken van een groter geheel, maar daarover mocht hij nog niets verklappen. Wordt vervolgd dus.

Prijs: op aanvraag
Info: www.norman.nl (hier kun je ook terecht voor een gratis proefversie)

afbeelding van Redactie

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie