Onderzoek: ondanks digitale achterstand ziet Nederlandse MKB’er de toekomst met vertrouwen tegemoet

Redactie
Vergeleken met hun Europese collega’s zien Nederlandse MKB’ers hun toekomst zonnig in. Acht van de tien Nederlandse ondernemers (79 procent) zijn positief over de groeiverwachtingen van hun bedrijf, tegenover een Europees gemiddelde van 59 procent.

Wel vertrouwen Nederlandse MKB’ers daarbij minder op technologie. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft en onderzoeksbureau Ipsos MORI onder 12.804 Europese MKB’ers, van wie duizend in Nederland.

Opvallend is dat in Nederland slechts de helft van de MKB-ondernemers (52 procent) gelooft dat technologie helpt om tijd te besparen, tegenover een Europees gemiddelde van 78 procent. Deze percentages zijn opvallend in het licht van het aantal respondenten dat de factor stress noemt als negatieve kant van het werken binnen een MKB-onderneming (22 procent in Nederland, 34 procent in Europa).

Motor van de Nederlandse economie

Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlandse MKB’ers minder vaak dan hun Europese collega’s van mening zijn dat technologie ze meer flexibiliteit biedt. Hier staat slechts de helft van de MKB’ers achter die stelling, ten opzichte van 72 procent in de rest van Europa. Overigens vindt in Nederland 28 procent dat zijn onderneming meer zou moeten uitgeven aan technologie, maar ook dit is minder dan in de rest van Europa, waar het gemiddelde op 37 procent ligt.

 

afbeelding van Redactie

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie