Preview: BMxPad Pro

Redactie
Hoewel de tabletmarkt flink verzadigd is, valt er op zakelijk vlak nog genoeg te winnen. Meerdere fabrikanten hebben al hun best gedaan om de zakelijke gebruiker tegemoet te komen met wisselende resultaten. Ook BMx komt zakelijke gebruikers tegemoet met de BMxPad Pro.

Het Belgische BMx komt de zakelijke gebruiker al enkele jaren tegemoet met betaalbare doch functionele tablets. Hun nieuwste wapenfeit? De BMxPad Pro, een tablet qua vorm, maar een hybride device qua functionaliteiten en mogelijkheden.

Specificaties

De BMxPad Pro is een 11,6- inch tablet voorzien van een full HD-display met een resolutie van 1920 bij 1080. Verder draait de tablet op een Intel Core M-5Y10c-CPU. Interessant is de flexibiliteit die BMx je biedt bij de configuratie van het systeem. Zo is het systeem standaard voorzien van 4GB intern geheugen, maar heb je ook de optie om dit uit te breiden naar 8GB. Hetzelfde geldt voor de opslag trouwens. De standaard 128GB is optioneel uit te breiden naar 256GB of 512GB. Op het gebied van netwerkverbindingen is de tablet voorzien van de nieuwste AC-standaard. Eventueel kun je kiezen voor een SIM-poort waarmee je de beschikking hebt over 3G- en 4G-netwerkverbindingen.

4-in-1

Hoewel veel fabrikanten beweren een desktop in tabletvorm te leveren, was de hybride functionaliteit van de grond af aan een focuspunt bij de BMxPad. Dat is aan alles te merken, want de tablet is uit te rusten met diverse accesoires die de functionaliteit van de tablet dramatisch uitbreidt. Zo maak je van de tablet een desktop met behulp van het dockingstation, wordt het een notebook met een hard clickable keyboard en tover je het systeem om in een Ultrabook met een softtouch keyboard.

Een OS naar keuze

Ook uniek is de mogelijkheid om te kiezen voor diverse besturingssystemen. Standaard wordt de BMxPad Pro geleverd met Windows 10 Home Edtion, maar een Windows 10 Pro Edition is ook mogelijk. Nog interessanter is de mogelijkheid tot een optionele dual-installatie van Windows 10 en Android 5.1. Dit biedt organisaties een uiterst flexibel beleid waarmee werknemers altijd en overal kunnen werken op eigen wijze met een besturingssysteem naar keuze.

Security

Hoewel je, zeker met een dual-installatie, zekere veiligheidsrisico's loopt, heeft BMx ook hier aan gedacht. De tablet is voorzien van een TPM-module, die (gevoelige) gegevens beschermt en deze niet direct toegankelijk maakt voor ongewenste derden.

Voorlopige conclusie

Lig je in de markt voor een zakelijke tablet, dan biedt BMx je met de BMxPad Pro wel een heel aantrekkelijke optie. De functionele veelzijdigheid gecombineerd met de diverse configuraties waarmee je de tablet kunt voorzien, maakt het een geschikt device voor elke organisatie.


BMxPad Pro

Prijs: vanaf € 575,- (excl. BTW)
Display: 11,6”; 1920x1080
CPU: Intel Core M-5Y10c
RAM: vanaf 4GB
Opslag: vanaf 128GB
Netwerk: 802.11ac, optioneel 3G/4G
Poorten: 1x USB 3.0; 1xaudio in/out; 1x micro HDMI; 1x micro SDHC; 1 x SIM (optioneel)
Info: bmxpad.com

afbeelding van Redactie

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie