Programma BHS XV: It’s all about the Data breidt programma verder uit

Peter Güldenpfennig
Op 29 juni a.s. organiseert Madison Gurkha voor de vijftiende keer de Black Hat Sessions. Het jaarlijkse securitycongres keert wederom terug in de Reehorst in Ede met een inspirerende dag vol technische- en niet-technische lezingen, workshops en presentaties over security en technologie.

Het programma van Black Hat Sessions XV: It’s all about the Data was al lijvig en is nu verder uitgebreid met een technische lezing door Meredith L. Patterson en een lezing over Red Teaming door Ralph Moonen. Hieronder lees je wat je kunt verwachten.

Meredith L. Patterson: Plan to Throw the First One Away

Meredith L. Patterson is spreker en schrijver op het gebied van technologie en security. Ook schrijft ze software en neemt ze regelmatig deel aan conferenties als CodeCon en BlackHat. Haar lezing draait om agile development en rapid prototyping als basis in de ontwikkeling van software en diensten. Te vaak worden prototypes daadwerkelijk in productie genomen, terwijl deze hier helemaal niet voor bedoeld zijn. Dus wat als we nu vanaf de eerste fase in het ontwerpproces rekening houden met het weggooien van de eerste prototypes? Wat betekent dit voor de planning en het budget voor ontwikkeling? Leidt dit uiteindelijk tot kostenbesparende software die bovendien ook meer veilig is?

Ralph Moonen: Rise of the Red Teams

Red Teaming is een term die afkomstig is uit de militaire wereld en houdt een gesimuleerde cyberaanval in: het “Red Team” denkt en handelt als de tegenstander, waardoor zwakke plekken in een aanval of juist in de verdediging opgespoord kunnen worden. Het ‘Blauwe Team’ detecteert en verdedigt. Deze techniek is ook uitstekend buiten het defensiedomein toepasbaar en heeft zijn weg gevonden naar de IT security wereld. In Nederland is deze wijze van het controleren en verbeteren van veiligheid misschien wel het meest zichtbaar in het Threat Intelligence Based Ethical Red-programma (TIBER), een initiatief om financiële instellingen weerbaarder te maken tegen (security)dreigingen.

In zijn lezing gaat Ralph Moonen, Technical Director bij Madison Gurkha, in op wat een red teaming-oefening nu eigenlijk de moeite waard maakt. Onderwerpen die aan bod komen zijn ondermeer social engineering, het gebruik van verkregen intel en de valkuilen die bij red teaming komen kijken.

Met korting naar Black Hat Sessions XV: It’s all about the Data

BHS XV: It’s all about the Data vindt plaats op donderdag 29 juni in De Reehorst te Ede. WINMAG Pro biedt haar lezers de mogelijkheid om met 10 procent korting een dag vol inspirerende lezingen en technische workshops bij te wonen. Registreer je hier met de code WP&BHS15#. De eerste 100 aanmeldingen krijgen een coole gadget en studenten betalen dit jaar slechts 25 euro! Geen reden om niet te komen dus!

Bekijk ook de aftermovie van vorig jaar om een idee te krijgen wat je zoal kunt verwachten:

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter