Review: Dell P2416D monitor

Eveline Meijer
Met een Quad HD-resolutie, 99 procent sRGB-kleurendekking en 23.75-inch heb je aan dit scherm een krachtpatser van een monitor.

Dell weet wat de zakelijke markt wil en dat laat het bedr f zien in de vorm van de P2416D. Het beeldscherm van Dell zit vol met allerlei leuke en handige features, de vraag is waar je moet beginnen met ze benoemen. Zo is het scherm haarscherp dankzij de Quad HD-resolutie(2560 x 1440) en kun je al je programma's gemakkelijk op het scherm organiseren met de aanwezige Easy Arrange-functie. Maar ook het feit dat er vier usb-poorten (usb 2.0) aanwezig zijn, zorgt voor een hogere productiviteit.

Prachtige kleuren vanuit elke hoek

De P2416D heeft een 99 procent sRGB-kleurendekking, waardoor de kleuren levensecht zijn. Maar dat zijn ze ook nog eens vanuit elke hoek. Bovendien is die hoek ook nog eens groot: 178/178 graden. Zo kun je met meerdere mensen naar het scherm kijken, zonder dat je kleurechtheid verliest. Maar natuurlijk is het scherm ook te draaien en naar wens in te stellen. Zo kun je het scherm tussen 369mm en 499mm in hoogte verstellen, al kunnen sommige schermen nog dichterbij je bureau komen.

Vertrouwen van Dell

De P2416D is een prachtige monitor en dat weet Dell ook. Daarom hoef je er niet alleen op te vertrouwen, Dell geeft je er een flinke garantie voor. Bij aanschaf van dit scherm krijg je een hardwaregarantie van drie jaar en drie jaar geavanceerde omruilservice. Is er slechts één pixel kapot? Dan stuurt Dell je voor niets een nieuwe monitor op.