Review: Kaspersky Total Security for Business

Redactie WINMAG Pro
Kaspersky kennen we als een van de grotere spelers in de anti-viruswereld. Met Kaspersky Total Security for Business, het meest uitgebreide pakket, heb je als ondernemer alle gereedschappen in handen om de devices binnen je bedrijf te beveiligen en het dataverkeer op je netwerk te beheren. Door de ondersteuning vanuit de cloud is je software altijd up-to-date.

Zoals de voorgaande softwarepakketten van Kaspersky, komt ook de Total Security for Business-suite met Kaspersky Security Center 10. Deze gebruiksvriendelijke beheermodule geeft je een centraal punt om alle apparaten in je netwerk te monitoren en onder meer te voorzien van software en toegangsrechten. Je kunt alles in de gaten houden en zo nodig ingrijpen. Zo kun je zien of de systemen in je netwerk updates nodig hebben en welke rechten de gebruikersaccounts op die apparaten hebben. Is het nodig om in te grijpen, dan kun je bijvoorbeeld via het remote desktop-protocol, het scherm van de gebruiker overnemen en noodzakelijke aanpassingen zelf uitvoeren.

Rapporten over de activiteiten op je netwerk zijn met een simpele klik te benaderen, waardoor je snel een duidelijk overzicht hebt van wat er allemaal speelt in je netwerkomgeving. Voor de beginnende ondernemer kan het aanbod aan mogelijkheden en functies in het begin enigszins overweldigend zijn. Daarom kan je de initiële setup door middel van een simpele wizard uitvoeren. Binnen vijf minuten weet het systeem wie je bent en wordt de software uitgerold naar de werkstations of servers.

Totale bescherming

Uiteraard hebben de gebruikers in het netwerk de beschikking over het bekende Kaspersky Endpoint Security 10. Deze module is beschikbaar voor zowel desktops als mobiele apparaten en vereist weinig rekenkracht. Daarnaast komt Total Security for Business met beveiligingsmodules voor mailservers, internetgateways en samenwerkingssoftware. Zo timmert Kaspersky veel veiligheidslekken aan kant van de gebruiker dicht.

Zorg dat je gegevens niet op straat komen te liggen

Security 9 for Microsoft Exchange Server gaat effectief malware via phishing- en spammail tegen, zodat gebruikers deze mails niet in hun inbox zien verschijnen. Omdat de lijst van bekende malware-infecties continu wordt aangevuld vanuit de cloud, kun je er vanuit gaan dat je netwerk voorbereid is op de laatste bedreigingen. Daarnaast zorgt dlp (data loss prevention)-functionaliteit ervoor dat medewerkers niet per ongeluk gevoelige informatie versturen per e-mail. Zo voorkom je dat je bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Met Anti-Virus for Internet Gateways beveilig je het netwerk tegen schadelijke programma's die het http(s)- , ftp-, smtp- en pop3-verkeer kunnen beïnvloeden. Tot slot beschikt Kaspersky Total Security over Security for Sharepoint Server. Ook hier wordt malware verwijderd en worden bedrijfsgegevens beschermd door middel van dlp-ondersteuning. Wordt er in jouw onderneming veel in projectgroepen gewerkt, dan heb je vast en zeker baat bij deze extra laag beveiliging.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie