Review: Sennheiser DW Office

Redactie WINMAG Pro
Headsets zijn niet alleen je beste vriend tijdens telefoongesprekken in de auto, ook op kantoor zijn ze van toegevoegde waarde. Je handen vrij hebben tijdens telefoongesprekken betekent kort gezegd productiever bezig kunnen zijn. Als je veel belt, merk je al snel het voordeel. We bekijken de Sennheiser DW Office.

De Sennheiser DW Office is een beetje de vreemde eend in de bijt. Dat begint al bij het uiterlijk: het basisstation is een soort 'kubus'. Het sprak ons wel aan, maar je moet ervan houden. Ander opvallend aspect is de draadloze technologie waarmee het basisstation verbinding legt. Dat is namelijk via dect. Voordeel is het grote bereik, volgens de fabrikant tot wel 180 meter in een open ruimte. Op papier zou je 'binnen' zo'n meter of vijftig geen probleem moeten zijn en dat was het in onze test ook niet.

Nadeel is dat je smartphone met deze technologie niks kan; je kunt de DW Office dan ook alleen gebruiken voor telefoongesprekken via je vaste (dect-) toestel, of via een softphone als Skype of Lync. Voor dat laatste kun je het basisstation via usb met de pc of laptop verbinden.

De DW Office heeft net als de Jabra Pro 9470 een soort hd-modus, die de geluidskwaliteit daadwerkelijk flink opschroeft. Logisch gevolg is wel dat de gesprekstijd op een volle accu daalt van 12 naar 8 uur. Aardige feature is de draaiknop op het basisstation waarmee je de gevoeligheid van de microfoon kunt regelen.

De Sennheiser is overigens vriendelijk voor je gehoor, want het apparaat is begrensd; voor het gehoor schadelijke tonen en volumes worden gedempt.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie