Samsung Galaxy S II

Redactie
De Galaxy S II was afgelopen jaar Samsung's vlaggenschip. Het Android-toestel deed het mede door de dualcore-processor goed in de benchmarks.

De Galaxy S II was afgelopen jaar Samsung's vlaggenschip. Het Android-toestel deed het mede door de dualcore-processor goed in de benchmarks. Anders dan hun Nexus S-model kiest Samsung ervoor om de Galaxy S II hoekig en plat te maken. Dit maakt hem voor een telefoon met een 4,3-inch scherm erg broekzakvriendelijk.

Dit heeft echter ook een keerzijde. De telefoon ligt door de vorm niet lekker in de hand. Hij is wel licht, maar dit heeft ook een nadeel. Het materiaalgebruik valt namelijk voor een topmodel erg tegen. Vooral de achterkant is van erg dun plastic en voelt goedkoop aan.

De voorzijde komt gelukkig degelijker over. Bij het aanzetten word je overspoeld met kleuren. Ondanks dat het er erg gelikt uitziet, krijg je soms toch het gevoel dat het net iets t├Ę is. Vooral wanneer je het contrast opvoert doet het scherm bijna pijn aan je ogen.

De kijkhoek is daarentegen wel weer erg goed. De meest opvallende specificatie van de Galaxy S II is de dualcore-processor. Deze chip maakt zijn naam helemaal waar. Je sleept vlot door alle menu's en ook de applicaties starten snel op.

Dit gaat niet ten koste van de accuduur. Wanneer je de telefoon veel gebruikt houdt hij het de hele dag uit en bij normaal gebruik kun je hier zelfs nog een tweede dag aan toevoegen. De software is helaas minder in orde vanwege de hoeveelheid bloatware die de fabrikant op het toestel installeert. De widgets zijn gelukkig wel uit te schakelen maar veel van de voorgeïnstalleerde zijn dat helaas niet.

Samsung Galaxy S II

afbeelding van Redactie

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie