Satya Nadella's Hit Refresh: de transformatie van Microsoft vastgelegd in boek

Peter Güldenpfennig
De aanstelling van Satya Nadella als CEO van Microsoft bracht een flinke koerswijziging met zich mee. Het Microsoft van Nadella is meer open, flexibeler en gericht op de toekomst in plaats van enkel het eigen portfolio aan producten. Nadella heeft deze koers vastgelegd in het boek Hit Refresh.

 

Het boek behandeld zowel de persoonlijke weg die Nadella heeft afgelegd als de tranformatie die hij bij Microsoft heeft ingezet. Volgens Microsoft heeft het bedrijf haar ‘ziel’ teruggevonden onder Nadella. Zijn aanstelling betekende een flinke verandering voor het bedrijf. Dat geldt zowel voor hoe Microsoft opereert in de markt, als de cultuur binnenin Microsoft zelf.

Satya Nadella - Hit RefreshSatya Nadella's Hit Refresh

Naast zijn eigen verhaal en het verhaal van Microsoft gaat Nadella in het boek ook in op technologie in het algemeen, wat voor impact technologie heeft op de maatschappij en waar technologie ons mogelijk zal brengen. Hit Refresh is vanaf 26 september verkrijgbaar voor € 24,99. De opbrengsten van het boek worden geschonken aan de goede doelen die Microsoft steunt. Je kunt het boek ondermeer bestellen bij Bol.com.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter