Sony brengt eerste ultrabook uit, de VAIO T

steven
Sony heeft als één van de laatste grote fabrikanten ook een eigen ultrabook aangekondigd, de VAIO T-serie. De laptop komt in een 11- (T11) en 13-inch variant (T13). De Japanners toonde op de CES in februari al een preproductie-exemplaar van de ultrabook.

Het scherm van de VAIO T13 heeft een resolutie van 1366 bij 768 pixels, voor de T11 geeft Sony geen resolutie op. De processor is een Intel Core i3 2367M, een dualcore Sandy Bridge, dus niet de recent aangekondigde opvolger Ivy Bridge. Daarbij plaatsen de Japanners 4 GB aan intern geheugen.

Voor de opslag kun je kiezen uit een model met enkel een ssd of een kleine ssd in combinatie met een conventionele harde schijf van 320 GB. In tegenstelling tot de meeste ultrabooks beschikt de T13 wel over een optische drive.

Volgens Sony heeft de T13 een accucapaciteit van 9 uur. Daarnaast weegt de laptop 1,6 kg en een dikte van 17,8 mm. Het model beschikt over een behuizing van aluminium en magnesium en moet vanaf volgende maand in de winkels liggen. Of dit ook voor Nederland geldt is niet bekendgemaakt. Bovendien heeft Sony nog geen adviesprijs opgegeven.

Sony VAIO T

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven