Sony brengt eerste ultrabook uit, de VAIO T

Sony heeft als één van de laatste grote fabrikanten ook een eigen ultrabook aangekondigd, de VAIO T-serie. De laptop komt in een 11- (T11) en 13-inch variant (T13). De Japanners toonde op de CES in februari al een preproductie-exemplaar van de ultrabook.

Het scherm van de VAIO T13 heeft een resolutie van 1366 bij 768 pixels, voor de T11 geeft Sony geen resolutie op. De processor is een Intel Core i3 2367M, een dualcore Sandy Bridge, dus niet de recent aangekondigde opvolger Ivy Bridge. Daarbij plaatsen de Japanners 4 GB aan intern geheugen.

Voor de opslag kun je kiezen uit een model met enkel een ssd of een kleine ssd in combinatie met een conventionele harde schijf van 320 GB. In tegenstelling tot de meeste ultrabooks beschikt de T13 wel over een optische drive.

Volgens Sony heeft de T13 een accucapaciteit van 9 uur. Daarnaast weegt de laptop 1,6 kg en een dikte van 17,8 mm. Het model beschikt over een behuizing van aluminium en magnesium en moet vanaf volgende maand in de winkels liggen. Of dit ook voor Nederland geldt is niet bekendgemaakt. Bovendien heeft Sony nog geen adviesprijs opgegeven.

Sony VAIO T