Sony Ericsson stopt definitief

steven
Het merk Sony Ericsson stopt vanaf 16 februari definitief te bestaan. Met het uitkopen van Ericsson maakte Sony een einde aan een jarenlange samenwerking. Het merk zal verder gaan als Sony Mobile Communications.

Voor het uitkopen betaalde Sony een bedrag van ongeveer 1 miljard dollar. Ericsson had net als de Japanse elektronicafabrikant vijftig procent van de aandelen in handen. Het nieuws over de overname kwam in oktober al naar buiten, echter met ingang van 16 februari is het definitief.

Naast de naamsverandering verandert er in de eerste plaats weinig aan de toestellen. Sony zal gewoon de naam Xperia doorzetten. Op de CES kondigden de Japanners al een nieuw toestel aan, de Xperia S. Dit toestel zal vermoedelijk als eerste enkel de naam Sony dragen.

Sony startte in 2001 de joint venture met Ericsson. Ze waren met name succesvol in het pre-smartphonetijdperk met mobiele telefoons die uitblonken met het maken van foto’s en het luisteren naar muziek. Deze maakten gebruik van de bekende Sony-merknamen Cybershot en Walkman. 

Sony Ericsson K800i

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven