Storagecraft Shadowprotect 4.0

Winnaar

Besteed je de backup het liefst niet uit, dan heb je professionele software nodig om in al je behoeften te voorzien. Storagecraft Shadowprotect 4.0 is het aangewezen pakket voor offline-backups.

De software zit vol geavanceerde mogelijkheden als Bare Metal restore (een complete reservekopie terugzetten op 'kale' hardware). Ook kun je servers en werkstations snel herstellen na een crash. Het pakket kan zowel volledige als incrementele backups maken.

De software komt in verschillende versies voor, van enkele desktops tot complete it-omgevingen, met gedecentraliseerd beheer. Shadowprotect maakt gebruik van de virtual boot-technologie, waarbij je het systeem bij problemen in een virtuele omgeving kan laten draaien, waardoor je gegevens niet verloren gaan. Ook kun je backupfiles met deze technologie opstarten in een virtuele omgeving.

Met de ImageManager-software kun je zelf instellen wanneer je een backup wilt maken en deze ook beheren. Deze software kan ook controleren of je backup in goede staat verkeerd voordat je een server wilt herstellen. Ook biedt het de mogelijkheid om je via een e-mailbericht op de hoogte te houden van de status van je backups. De software komt in verschillende versies, voor enkele desktops tot complete it-omgevingen, met gedecentraliseerd beheer. Storagecraft Shadowprotect 4.0 doet zijn werk opvallend rap en is gebruiksvriendelijk, wat de grootste kracht is van deze oplossing.