Synology DS411+II

Redactie
De donkergrijze behuizing van de DS411+II is wellicht saai te noemen, maar degelijk is hij zeker. Door middel van vier schroeven kun je hem gemakkelijk openen om de harde schijven te plaatsen of te vervangen.

Aan de achterkant bevinden zich twee ventilatoren met een doorsnede van 80 mm voor de koeling. Daarnaast zijn er twee usb-2.0-aansluitingen en een e-satapoort aanwezig voor het aansluiten van een externe harde schijf. Via de gigabit-lan-verbinding koppel je de nas aan het netwerk. Aan de voorzijde bevinden zich een powerknop en led-indicators voor de aanwezige harde schijven. Helaas ontbreekt een display die aangeeft hoeveel opslagcapaciteit er nog beschikbaar is.

Kloppend hart van de DS411S+II is de Intel Atom dualcore op 1,8 Ghz en 1 GB ddr2-geheugen; forse specificaties voor een mkb-nas. Het apparaat blinkt dan ook vooral uit in snelheid; doorvoersnelheden van net boven de 100 MB per seconde in raid 5 zijn geen uitzondering. Toch is de nas met een gemiddeld gebruik van 60 watt erg zuinig. Ook kun je met behulp van functies als wake-on-lan nog meer op je energierekening besparen.

Bij het systeem levert Synology hun eigen beheersoftware Diskstation Manager (DSM) mee. Hiermee kun je vrij eenvoudig het apparaat benaderen en backups inplannen. Het pakket werkt met een interface die erg op Windows lijkt, wat het erg herkenbaar en gebruiksvriendelijk maakt.

Met de DS411+II levert Synology een erg goede nasoplossing voor het mkb. De behuizing is stevig en harde schijven zijn eenvoudig te plaatsen. De gebruikte Disk- Station Manager- beheersoftware is een grote meerwaarde.

Synology
De gebruikte DiskStation Manager-beheersoftware is een grote meerwaarde.

afbeelding van Redactie

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie