Top-10 mkb-oplossingen (editie 1.2012)

Redactie WINMAG Pro

In elke papieren editie van WINMAG Pro maken we een selectie uit de beste it-oplossingen voor het mkb. De selectie van editie 1.2012 vind je hier.

Backupfactory

Specifiek voor het midden- en kleinbedrijf heeft Backupfactory per maart 2012 Backupfactory filesharing gelanceerd. Deze oplossing is uitermate geschikt voor de ondernemer die werkplekonafhankelijk toegang wil hebben tot zijn bestanden en dit op een geautomatiseerde en veilige manier wil realiseren.

Met Backupfactory filesharing kun je via meerdere werkstations en laptops eenvoudig bestanden delen. Aanvullend heeft elke gebruiker toegang tot een online portaal, waar de bestanden zijn te raadplegen, beheren en uploaden. Het is zelfs te gebruiken via tablet en smartphone.

bNamed.net

Een goede herkenbaarheid op het internet is voor je bedrijf tegenwoordig van levensbelang. De eerste stap is daarbij het registreren van een duidelijke, tactische domeinnaam en passende extensie. Daarvoor kun je terecht bij bNamed.net. Houd er rekening mee dat voor buitenlandse klanten een .nl en zelfs een .com-naam niet zo gangbaar zijn. Zo verwacht een Fransman een .fr-naam en een Argentijn een .com.ar-naam. Speel hierop dus handig in en registreer je exotische domeinnaam.
bNamed.net biedt niet enkel domeinnamen onder elke denkbare extensie aan maar ze adviseren je ook welke extensie het beste aan je behoeften voldoet. Ook kun je je website bij hen extra beveiligen middels een ssl-certificaat, cruciaal voor bijvoorbeeld webshops.

Info: www.bnamed.net

Signet VoIP

Eigenlijk is het best vreemd dat we gebruikmaken van hypermoderne breedbandverbindingen, en we voor telefonie teruggrijpen op het ouderwetse (en kostbare!) telefoonnetwerk. Met Signet VoIP gooi je dat roer om: ook je telefonie gaat voortaan via het Internet. Dat bespaart je belkosten, je betaalt niet per minuut maar per seconde en de tarieven naar zowel vast als mobiel (naar nationale én internationale bestemmingen) zijn bovendien lager dan bij traditionele telefoonaanbieders. Ook kun je gratis bellen met andere Signet VoIP-gebruikers. Heb je meerdere vestigingen, dan kun je deze gemakkelijk koppelen voor verdere besparing. Overstappen is 'pijnloos', je kunt zelfs je oude nummer behouden.

Info: www.signet.nl

Uny IT

Uny IT maakt het mogelijk om volledig in de cloud te kunnen werken. Niet alleen het online beheren van je documenten, e-mail, agenda en bedrijfsspecifieke applicaties, maar ook je telefonie kunnen zij in de cloud plaatsen. Zij realiseren dit middels hun hosted voip-oplossing, welke bovendien geïntegreerd kan worden in Outlook, Internet Explorer en CRM. De combinatie van hun cloud werkplek en hosted voip maakt dat je echt volledig en overal kunt werken en bereikbaar kunt zijn vanuit de cloud. Wanneer je dit voorjaar de overstap wilt maken neemt Uny IT tot 30 april 2012 de kosten voor de voip-aansluiting voor haar rekening.

MSA-ICT: ICTCloudServices

Het Nieuwe Werken biedt vele voordelen. Maar dan moet je ICT daar wel op zijn voorbereid en een goede cloudomgeving is dan onontbeerlijk. MSA-ICT begeleidt je in het hele traject om dit te realiseren. Als betrouwbare cloudexpert kan MSA-ICT je deskundig advies geven over de benodigde stabiele en beveiligde internetverbinding, zodat je over een veilige verbinding met de cloud beschikt. Ook de implementatie en migratie van Office 365 kunnen zij voor je verzorgen, net als de koppeling met andere cloudservices uit het ICTCloudServices-portfolio of je eigen 'on-premise' bedrijfsapplicaties. Na afloop staan ze voor je klaar met ondersteuning en beheer. MSA-ICT hanteert een persoonlijke, klantgerichte benadering en heeft de beschikking over eigen, gecertificeerde engineers.

Talk & Vision

Met Personal Video, een cloud service, is het mogelijk om, zonder grote investeringen, videogesprekken in hd-kwaliteit te voeren met de eigen pc of laptop (Windows of Mac) op elke gewenste locatie, zoals op luchthavens, in hotels, in cafés of thuis. Op korte termijn zal de dienst ook worden uitgebreid met ondersteuning voor tablets. Het unieke van deze dienst is dat je onderling met elkaar kunt video vergaderen en ook verbinding kunt maken met bestaande video conferencing systemen bijv. in vergaderruimtes. Door het lage maandelijkse abonnementsbedrag en het gebruiksgemak van Personal Video is videoconferencing nu nog toegankelijker voor ondernemingen, ongeacht hun omvang.

Barracudamail

We gebruiken niet alleen steeds meer toepassingen vanuit de cloud, ook de beveiliging schuift steeds meer naar die richting. Neem nu Barracudamail, een zeer solide spamfilter dat je mailverkeer in de cloud opschoont, nog voor het je mailserver kan bereiken. Je hebt niet te maken met investeringen in een eigen spamfilter, het filter behoeft geen onderhoud (de oplossing wordt iedere dertig minuten automatisch bijgewerkt in diezelfde cloud). Barracudamail is een set-and-forget antispamoplossing die bovendien fungeert als buffer wanneer je mailserver 'down' is. De oplossing verstuurt alsnog alle e-mail wanneer je mailserver weer werkt, waardoor je dus nooit onbereikbaar bent. Optioneel kun je ook uitgaande mail laten checken op malafide zaken.

Info: www.barracudamail.nl

YesHello – e-marketing

Een e-mailnieuwsbrief is het aangewezen medium ter ondersteuning van je e-campagne. De voordelen zijn duidelijk: het resultaat is duidelijk meetbaar en je kunt heel duidelijk de juiste doelgroep bepalen. Maar dan moet je wel een oplossing hebben die dat netjes voor je bijhoudt en waar je gerichte maillijsten mee kunt beheren en onderhouden. YesHello biedt alles wat je nodig hebt voor je e-marketingcampagne in een gebruiksvriendelijke cloudomgeving. Een wizard laat je in zes stappen een nieuwsbrief opstellen en versturen naar de juiste contacten en met de geavanceerde selectietool kies je nauwkeurig de juiste doelgroep.

Daarnaast biedt YesHello een eenvoudige crm-module voor het beheren van je klanten/contacten en een sms-module. Voor een volledig overzicht van de functionaliteit kun je terecht op de website.

SECWATCH beveiligingsadvies

Je bedrijfsgegevens zijn je gouden eieren. Het laatste dat je wilt is dat deze in gevaar komen, om nog maar te spreken over gegevens die op straat terechtkomen of anderzijds in verkeerde handen belanden. Met alle nieuwe mobiele ontwikkelingen en trends als Het Nieuwe Werken wordt dit gevaar echter wel steeds groter. De experts SECWATCH kunnen je beveiliging doorlichten op potentieel zwakke plekken. Na een intakegesprek volgt een zogeheten Quickscan van je bedrijfsomgeving. Daaruit volgt een overzicht van risico’s en voorstellen voor concrete maatregelen. Is alles op orde, dan deelt het bedrijf het keurmerk 'SECWATCHED SECURE' uit. Omdat je natuurlijk je beveiliging doorlopend op orde wilt houden, werkt SECWATCH met een abonnementensysteem voor periodieke audits.

Info: www.secwatch.nl

PerfectView

Voor een goede klantrelatie is een nauwgezette administratie van al je klantcontacten van het grootste belang. CRM-software biedt dan een uitkomst, maar beheer en onderhoud van een dergelijke oplossing is vaak niet ideaal. Zeker met thuiswerkers en veel kenniswerkers 'on the road' is een cloudoplossing ideaal. PerfectView biedt een geavanceerde crm-oplossing uit de cloud, altijd toegankelijk op ieder systeem met browser en internetverbinding. De voordelen zijn duidelijk: geen investeringen vooraf en het schaalt flexibel met je mee wanneer je bedrijf groeit. Je data blijft bovendien op streng beveiligde servers in Nederland, zodat privacy gewaarborgd blijft.

Info: www.perfectviewcrm.nl

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie