Top-10 mkb-oplossingen (editie 2.2011)

Redactie WINMAG Pro

In elke papieren editie van WINMAG Pro maken we een selectie uit de beste it-oplossingen voor het mkb. De selectie van editie 2.2011 vind je hier.

Timewax online project & resource management

Timewax helpt project- en serviceorganisaties om de productiviteit te verhogen met online software voor project- en resource-planning. Timewax stelt organisaties in staat om de vraag vanuit projecten en activiteiten optimaal in te vullen vanuit de beschikbaarheid en competenties van medewerkers. Daarbij koppelt Timewax met agendasystemen zoals Microsoft Outlook en smartphones, zodat medewerkers altijd de meest up-to-date planning binnen handbereik hebben. Het bijhouden van de voortgang en realisatie vindt eveneens eenvoudig via internet plaats, ideaal voor medewerkers die onafhankelijk van tijd en ruimte willen werken.

Info: www.timewax.nl

Next Generation Firewall

Internetapplicaties zoals Facebook, Youtube en LinkedIn worden steeds populairder bij werknemers en vormen daarmee een steeds grotere uitdaging voor de beveiliging van je netwerk. Om al het verkeer veilig te rapporteren en te beheren levert Lantech de Palo Alto Networks Next Generation Firewall. In tegenstelling tot traditionele firewalls biedt het apparaat volledige inzicht en controle in al het verkeer dat door de firewall gaat en kan het applicaties en gebruikers van elkaar onderscheiden. Hiermee wordt het gebruik van applicaties inzichtelijk en controleerbaar gemaakt en biedt de Next Generation Firewall een geïntegreerde websecurity en IPS-, en DLP-oplossing.

Info: www.lantech.nl

Avaya IP Office

Een lage TCO en een hoge ROI: klinkt te mooi om waar te zijn? Avaya IP Office maakt deze belofte meer dan waar. Eenvoud in gebruik en beheer zonder beperking in mogelijkheden om Het Nieuwe Werken betaalbaar te realiseren. Intuïtieve Webapplicaties, Presence, Instant Messaging, Video conferencing, Contact Center, Self Service, Vast-mobiel integratie; is je interesse gewekt? De cijfers zeggen genoeg, vele awards en al meer dan 210.000 bedrijven gingen je voor in de aanschaf van een Avaya IP Office.

Info: www.avaya.com/nl/product/ip-office

Backupfactory online backup

Als ondernemer wil je je op je bedrijfsactiviteiten richten. Extra werkzaamheden door bijvoorbeeld het maken van backups leiden je af. Via Backupfactory kun je op een betrouwbare en veilige manier je bedrijfsgegevens als backup opslaan, zonder dat je daar zelf omkijken naar hebt. De voordelen van Backupfactory online backup zijn enorm: automatische backups, opslag in beveiligde datacenters, geen hoge investering, MKB Best choice 2010, uitgebreide backupcontroles, gemakkelijk terughalen van gegevens en gratis ondersteuning via de supportdesk van Backupfactory. Dit alles kan al vanaf 7,95 euro per maand.

Info: www.backupfactory.nl

IMOTIONS Videobutler

Met de Videobutler levert IMOTIONS videovergaderen als een kant-en-klare dienst. De Videobutler is een continu beschikbare persoonlijke assistent die de zaal regelt, de relevante partijen inlicht en ervoor zorgt dat de apparatuur volledig operationeel is wanneer de vergadering begint. Hierdoor hoef je zelf niets meer te regelen. Een eevoudige boeking via een beveiligde online portal volstaat. Tijdens de vergadering is de Videobutler onzichtbaar aanwezig om ondersteuning te bieden wanneer nodig. Voor een vast bedrag per maand kun je de diensten van de Videobutler gebruiken bij elke videoconferencingsessie.

MSA-ICT De Zorgeloze Werkplek

Met het 'Zorgeloze Werkplek'-concept biedt MSA-ICT een digitale werkplek als complete oplossing op it-gebied voor het mkb. De Zorgeloze Werkplek biedt basisfunctionaliteiten zoals e-mail, Microsoft Office, anti-spam en anti-virus en draait in de cloud. Hiermee heb je dus altijd en overal toegang tot deze digitale werkplek. De data wordt beveiligd opgeslagen op de servers in het datacenter van MSA-ICT en er wordt gezorgd voor een continue backup. Voor een vast bedrag per gebruiker per maand wordt De Zorgeloze Werkplek inclusief de ondersteuning aangeboden.

Norman Endpoint Protection

Norman Endpoint Protection (NPRO) is it-beveiligingssoftware dat moderne beveiligingsuitdagingen probleemloos aankan en beschermt tegen toekomstige en huidige criminele aanvallen op computers en servers. Deze krachtige en ongeëvenaarde beveiligingsoplossing maakt gebruik van DNA Matching, Norman Exploit Detection en Norman SandBox, ’s wereld meest gerenommeerde, proactieve antimalwaretechnologie. NPRO biedt bescherming tegen bekende en onbekende dreigingen, zoals virussen, wormen, trojans, spyware, adware, bots, zero-daybedreigingen en rootkits. Ook voor Linux beschikbaar. NPRO omvat het krachtige, gebruiksvriendelijke beheerprogramma Norman Endpoint Manager. Deze grafische toepassing bewaakt en configureert NPRO-clients via het netwerk en voert administratieve taken uit, zoals het beheer van clients, beleidsregels/policies en instellingen.

Info: www.norman.nl

Panasonic WJ-NV200 network video recorder

Met de Panasonic WJ-NV200 kun je je bedrijfspand optimaal beschermen door maximaal zestien netwerkcamera's op deze network video recorder aan te sluiten. Met behulp van de WJ-NV200 kun je de camera's centraal beheren, eventueel zonder tussenkomst van een computer. Door een hdmi-scherm en een muis op de recorder aan te sluiten ben je binnen enkele minuten klaar. Dankzij Real Time Face Matching kan de WJ-NV200 gezichten herkennen en heeft het verder standaard inbegrepen functies als het tellen van mensen en het herkennen van geslacht en leeftijd; ook ideaal voor marketeers dus.

Info: www.panasonic.nl

Voipro Hosted Voice plus Hosted Lync

Voipro biedt al sinds jaren Hosted Voice, waarmee werknemers via voip goedkoop en flexibel kunnen telefoneren. Sinds kort voegt de leverancier van electronische communicatiediensten daar  Lync aan toe, de nieuwe communicatiedienst van Microsoft. Voipro koppelt deze aan het voip-telefonienetwerk, waardoor bedrijven een complete unified communications-oplossing in handen krijgen. De gekoppelde dienst wordt in een hybride model aangeboden, zodat bedrijven niet in één keer over hoeven te stappen op unified communications. Ook kunnen de diensten flexibel worden afgenomen, zodat je als mkb'er altijd een oplossing op maat hebt.

Info: www.voipro.nl

ZyXEL GS1510-24 energiezuinige switch

Met de GS1510-24 switch van ZyXEL kunnen kleinere bedrijven zonder it-afdeling gemakkelijk een complex netwerk opzetten, met gigabit ethernet-snelheden. De GS1510-24 stelt het energieverbruik automatisch naar beneden bij wanneer er minder verkeer is over het netwerk en wanneer er minder verbindingen actief zijn. Ook detecteert de switch de lengte van de aangesloten ethernet-kabels en past het het energieverbruik hier op aan. Dankzij het ventilatorloze ontwerp is het apparaat bovendien fluisterstil en geschikt voor gebruik in kleine kantooromgevingen. De adviesprijs van de GS1510-24 is 275 euro exclusief btw.

Info: www.zyxel.nl

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie