Top-10 mkb-oplossingen (editie 3.2011)

Redactie WINMAG Pro

In elke papieren editie van WINMAG Pro maken we een selectie uit de beste it-oplossingen voor het mkb. De selectie van editie 3.2011 vind je hier.

Eizo FORIS FX2331 monitor

De FORIS FX2331 van Eizo is een 23-inch monitor die specifiek geschikt is voor het bekijken van video's, het bewerken van foto's en het lezen van e-boeken. Het full hd-beeldscherm met 1080p en 1080i is uitgerust met hoogwaardige lcd-technologie, heeft een brede kijkhoek en beschikt over dynamische contrastversterking. Dit zorgt ervoor dat grafisch complexe multimedia-content toch scherp en helder op de monitor verschijnt. De FORIS FX2331 beschikt verder over een ontspiegeld schermoppervlak, 16,7 miljoen kleuren, een verhouding van 16:9 en geïntegreerde luidsprekers. Het beeldscherm is te koop voor 276 euro exclusief btw.

Info: www.eizo.nl

Jabra Speak 410 mobiele vergadertelefoon

De Jabra SPEAK 410 is een speakerphone ontworpen voor de zakelijke gebruiker die dagelijks telefonisch vergadert. Met het apparaat kun je zowel gemakkelijk één-op-één gesprekken voeren als teleconferencen met kleine groepen. Dankzij zijn bescheiden formaat is de speakerphone gemakkelijk mee te nemen en neemt het weinig ruimte in op je bureau. De ingebouwde microfoon biedt 360 graden dekking, zodat de inbreng van alle aanwezigen goed wordt opgevangen. De speakerphone is te koop voor 109 euro exclusief btw en  is onder de naam Jabra SPEAK 410 MS in een aparte uitvoering verkrijgbaar voor gebruik met Microsoft Lync.

Info: www.jabra.nl

Strato

Met Strato is het mogelijk om in enkele muisklikken een webshop te maken. Al vanaf 14,90 euro heb je een digitale winkel, waarin je maximaal honderd producten mag verkopen. Je kunt zelf de look and feel van de site aanpassen, al blijft een totaal eigen layout vakwerk.Het toevoegen van producten en productbeschrijvingen is eenvoudig. Je kunt producten in verschillende categorieën plaatsen, of bijvoorbeeld op een aanbiedingspagina zetten. Strato ondersteunt meerdere betalingsmethoden, waaronder Paypal, creditcard en iDeal. We beloonden het bedrijf al eerder met een MKB Best Choice 2010-award.

Info: www.strato.nl

MageBridge

Stel, je hebt een fraaie Joomla!-website waar je veel tijd en geld in hebt gestoken. Het enige dat je nog mist, is webshopfunctionaliteit. Een goede keuze voor het achterliggende systeem is Magento: het biedt veel opties, is open source en heeft vele modules om de functionaliteit uit te breiden. Maar Joomla en Magento gaan niet 'zomaar' samen. Magento-specialist Jira heeft hiervoor MageBridge ontwikkeld, welke deze twee vakkundig aan elkaar knoopt. Dankzij MageBridge kun je relatief eenvoudig een Magento-webshop in je Joomla-website 'hangen'. Meer informatie op MageBridge vind je op yireo.com, een  internationale tak van de Nederlandse Magento-specialist Jira.

Info: www.yireo.com

Pimbox

Met Pimbox haal je in één keer een professionele mail- en groupwareoplossing in huis, als hosted dienst. Het bevat voorzieningen voor e-mail, agenda's, contactpersonen en takenlijsten. Het integreert naadloos in bestaande, veelgebruikte software als Outlook. Al die informatie kun je met collega's desgewenst uitwisselen. Je bedrijfsdata staan daarbij veilig in de cloud, dus ook over een backup hoef je je geen zorgen meer te maken en hoge investeringen zijn niet meer nodig. Pimbox is daarmee een populair alternatief voor bijvoorbeeld Google Docs of Hosted Exchange. De oplossing is gebaseerd op de geavanceerde (Hosted) Zarafa groupwaresuite.

Lenovo Thinkpad X1

Op zoek naar de ultieme zakelijke laptop? De X1 is niet goedkoop, maar je krijgt er dan ook veel voor terug. Het apparaat is snel, heeft een erg stevige en luxe behuizing en is compact genoeg voor gebruik onderweg. Ook het toetsenbord typt heerlijk. De enige minpuntjes zijn de accu en eventueel het glanzende scherm. Daartegenover staat wel dat de accu erg snel oplaadt en dat zeker voor het gebruik binnenshuis het scherm uitstekend is. Last but not least: het uiterlijk is, anders dan veel andere Thinkpads, best aantrekkelijk.

Info: www.lenovo.com

Samsung Galaxy S II

De Galaxy S II is de opvolger van de populaire Galaxy S die Samsung in de herfst van vorig jaar introduceerde. Het toestel is op alle gebieden een topper. De telefoon heeft een aparte, vierkante vormgeving en is erg dun en licht. Het grote Super Amoled Plus-scherm is haarscherp en toont verzadigde kleuren. De snelheid is top, dankzij een dualcore-processor en het inmiddels volwassen geworden Android zorgt voor een rijke gebruikerservaring. Samsung heeft daarbovenop zijn eigen TouchWiz-interface geplaatst, en die werkt prettig. Bij normaal gebruik houd het toestel het tot twee dagen uit, niet slecht voor een dergelijk werkpaard.

Info: www.samsung.nl

Xenosite Breed

Xenosite Breed is een alles-in-één pakket voor complete telecommunicatie voor iedere mkb'er. Eén helpdesk, één factuur, één aanspreekpunt: dat zijn de uitgangspunten. Met Xenosite Breed heb je als ondernemer alles in één keer goed geregeld. Bellen, pinnen, internetten en alarmtransmissie. Niet alleen is Xenosite Breed stukken voordeliger, het is ook eenvoudiger en klaar voor de toekomst. Het aansluiten van de apparatuur op het Xenosite-modem is voldoende. Op dit moment is er een migratie aan de gang van traditioneel bellen (ISDN/PSTN) naar voip. Toch heeft men vaak een KPN-aansluiting voor bijvoorbeeld de alarmaansluiting. Met Xenosite kan KPN helemaal de deur uit.

LifeSize Passport

Opnieuw komt LifeSize met revolutionaire vernieuwingen op het gebied van persoonlijke HD-videocommunicatie. De LifeSize Passport is het meest flexibele, betaalbare, gebruiksvriendelijke HD-video-communicatiesysteem van dit moment! Dankzij het compacte ontwerp is de Passport overal mee naartoe te nemen en snel gebruiksklaar. Daarnaast biedt de Passport volledige ondersteuning voor het in hoge kwaliteit videobellen via het wereldwijde Skype-netwerk, en dat met maar één druk op de knop. De LifeSize Passport is verkrijgbaar bij GO Telecom (ook voor een demo).

Cisco powered by Centralpoint.nl

Cisco switches, routers en draadloze access points vormen de ideale basis voor je bedrijfsnetwerk, waarmee je makkelijker, efficiënter en milieuvriendelijker zaken kunt doen. Ook voor het mkb heeft Cisco meerdere producten in huis om een solide netwerk mee aan te leggen. Cisco’s netwerkoplossingen zijn betaalbaar en makkelijk in het gebruik. Ontdek zelf wat een Cisco netwerk voor jouw bedrijf kan betekenen en profiteer van ruime kortingen tijdens de Cisco Crazy Months bij Centralpoint.nl.

Info: www.centralpoint.nl/ciscoactie

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie