Toshiba Satellite Pro A30-C: veilig en verantwoord presteren

Peter Güldenpfennig
De Satellite Pro-serie van Toshiba kan al sinds jaar en dag rekenen op de waardering van zakelijke gebruikers. Niet gek, want de serie combineert security, goede prestaties en milieuvriendelijkheid. De Toshiba Satellite Pro A30-C is hierin niet anders en de juiste keuze voor elke zakelijke gebruiker.

Bij het ontwerp van de Satellite Pro A30 is zowel gedacht aan de gebruiker als de beheerder, met specificaties en functies die werken op het device prettig maken, en security- en management-features om het apparaat gemakkelijk in zakelijke omgevingen te beheren.

Specificaties

De Satellite PRO A30-C is voorzien van een zesde generatie Intel Core i5-CPU en heeft 8GB aan intern geheugen aan boord, desgewenst uit te breiden naar 16GB. Wat opslagruimte betreft heb je de beschikking over 128GB SSD.

Het scherm met IPS-paneel kent een formaat van 13,3- inch, een maximum resolutie van 1920 x 1080 en is niet reflecterend, waarmee de notebook zowel buitenshuis als in sterk verlichte kantoren goed te gebruiken is. Ook een 2.0 MP FHD-webcamera met een resolutie van 1980 x 1080 is aanwezig met ingebouwde microfoon.

Aansluitingen

Prettig is dat de Satellite Pro A30 ruim voorzien is van aansluitingen. Zo is de notebook altijd te integreren in je werkomgeving of aan te sluiten op externe apparatuur zonder dat je hier extra accessoires voor nodig hebt. Zo vind je een HDMI- en RGBpoort op het apparaat, heb je de beschikking over drie USB 3.0-poorten (waaronder één always on-poort) en heeft de notebook ook een SD-poort ingebouwd.

Werken onder elke omstandigheid

De notebook is onderworpen aan de Highly Accelerated Life Testing (HALT) door TÜV Rheinland, waaruit de stevigheid van het apparaat blijkt. Dankzij de geïntegreerde 3D HDD Impact Sensor zijn je gegevens beschermd tegen een eventuele val. Ook de magnesium behuizing helpt bij de bescherming van jouw data, waardoor de notebook geschikt is voor intensief dagelijks gebruik. Om dit te onderstrepen levert Toshiba hier haar eigen unieke garantie op, de Reliability Guarantee. Bij een storing wordt hij gratis gerepareerd en krijgt de koper het aankoopbedrag terug.

Verantwoord werken

Alle modellen zijn niet alleen ontworpen met het oog op zakelijk gebruik, maar er is ook rekening gehouden met het milieu. De Satellite Pro A30 is EPEAT-gecertificeerd en via de ingebouwde Eco Utility kunnen gebruikers zelf de notebook naar wens configureren om de milieu-footprint van het apparaat te verlagen.

Security

Om de veiligheid voor jouw data te verhogen is de notebook voorzien van een Trusted Platform Module (TPM). Dit is hardwarematige beveiliging die privacygevoelige gegevens zoals wachtwoorden versleuteld opslaat op je notebook, gescheiden van het besturingssysteem. Zo ben je er zeker van dat je data altijd veilig opgeslagen is. Extra beveiligingsopties zijn mogelijk via optionele SmartCard-mogelijkheden. Bovendien is het apparaat al voorzien van de nodige beveiligingssoftware waarmee je out of the box je notebook kunt beveiligen.

Toshiba Satellite Pro A30-C

Prijs: vanaf € 699 excl. BTW
Info: toshiba.nl

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter