Wat is er nieuw aan de iPhone 8?

Redactie WINMAG Pro
De iPhone 8 is de directe opvolger van de iPhone 7. In plaats van een S-serie te introduceren stapt Apple direct door naar de opvolger.

Naast de iPhone X, wat te zien is als het premium-model iPhone introduceert Apple ook de iPhone 8 en zijn grote broer, de iPhone 8 Plus.

Met iPhone 8 introduceerde Apple gisteren een gloednieuw glazen design. De populairste camera ter wereld is volgens Tim Cook en kompanen nog beter en de chip is volgens Apple de slimste en krachtigste ooit in een smartphone.

Wat kan er allemaal met de iPhone 8?Draadloos moet met de iPhone 8 moeiteloos gaan en met augmented reality worden er dingen mogelijk die de gebruiker eerder voor onmogelijk hield.

En verder?

Het sterkste glas in een smartphone ooit, zowel aan de voor- als achterkant. Een band van hoogwaardig aluminium in bijpassende kleur. Nieuwe uitvoeringen in spacegrijs, zilver en goud.

Dankzij de glazen achterkant kun je je device eenvoudig draadloos opladen.

Een Retina HD-display biedt True Tone, brede kleur­weergave en 3D Touch.

True Tone-technologie stemt de witbalans automatisch af op het omgevingslicht. Zo kun je alles dus veel beter zien, waar je ook bent.

Door de dual-domain-pixels blijft het scherm vanuit bijna elke hoek perfect zichtbaar.

Wat kan er allemaal met de iPhone 8?Phone 8 is voorzien van een geavanceerdere 12‑MP camera met een grotere en snellere sensor, een nieuw kleurenfilter, verbeterde pixel­technologie en optische beeld­stabilisatie voor foto’s en video’s.

De twee camera’s en de nieuwe technologie voor gezichtswaarneming zorgen in Portretmodus voor mooie fotostudio-effecten.

Ook nieuw is de A11 Bionic-chip. De vier efficiency-cores zijn tot 70 procent sneller dan de A10 Fusion-chip. En de twee prestatie-cores zijn tot 25 procent sneller.

Je kunt je device opladen via draadloze oplaadmatten en -stations in hotels, cafés en luchthavens over de hele wereld. Nieuw is de AirPower-mat. Je hoeft je iPhone, Apple Watch of AirPods er alleen maar op te leggen om ze draadloos op te laden.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie