WINMAG #100: Google Daydream View

redactie
De redactie van WINMAG Pro krijgt veel, heel veel producten onder ogen en in handen. Uit dit enorme aanbod selecteren de redacteuren de beste, opvallendste of meest unieke producten voor IT-professionals of simpelweg geïnteresseerden in everything tech. Waaronder ook de Google Daydream View.

Afgelopen oktober presenteerde Google haar nieuwe virtual reality headset. De headset draagt de naam Daydream View, wordt geleverd met een controller en zal voor het grootste gedeelte uit stof bestaan.

De headset is door het gebruik van andere materialen dertig procent lichter dan zijn voorgangers. Een groot voordeel is dat hierdoor de bril een stuk comfortabeler op het hoofd zit. De Daydream View is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: snow, slate en crimson. Mensen die een bril op hebben, kunnen ook gemakkelijker gebruik maken van de headset, want deze kun je over een bril heen plaatsen.

Ook wordt de Daydream View geleverd met een controller. Deze zorgt ervoor dat jij je op een nog realistischere manier kan begeven door de virtuele wereld.

Google Pixel zal de eerste smartphone zijn die geschikt is voor de headset. Google werkt samen met Samsung, HTC, ZTE, Huawei, Xiaomi, Alcatel, Asus en LG om ook voor hun een passende VR-oplossing te ontwikkelen. Naast een aantal nieuwe games, zijn er al meer dan vijftig partners aangesloten die voor nieuwe belevingen gaan zorgen. Google gaat een aantal van zijn eigen producten beschikbaar maken. Zo komt er een YouTube-mogelijkheid, Streetview en Photos.

Google Daydream View

  • Headset gemaakt van stof
  • Wordt geleverd met een controller
  • De headset past over een bril