'Visual hacking vormt een grote bedreiging voor gevoelige informatie van organisaties'

WINMAG #100: HP SureView

redactie
HP is de eerste fabrikant is die laptops op de markt brengt waarvan de schermen voorzien zijn van een elektronisch privacyfilter. De technologie dat hierachter schuilgaat, heet HP Sure View en is beschikbaar voor klanten van de nieuwe HP EliteBook 1040 en HP EliteBook 840.

Met slechts één druk op de knop worden visuele hackers buitenspel gezet. Hierdoor hoef je niet langer te vrezen dat gevoelige informatie wordt afgekeken en in verkeerde handen valt. HP Sure View is ontwikkeld met 3M privacytechnologie. Daardoor is het niet langer nodig om extra privacytools te installeren.

Gebruikers schakelen met de f2-toets direct naar privacymodus, die tot 95 procent zichtbaar licht reduceert als je niet recht voor het scherm zit. Dit maakt het voor gluurgrage types bijzonder lastig om informatie af te kijken. Visual hacking vormt een grote bedreiging voor gevoelige informatie van organisaties. Recent onderzoek, uitgevoerd door het Ponemon Institute en 3M, laat zien dat in negen van de tien gevallen illegale spiekacties slagen. Ook toonde de studie aan dat visual hackers zich per spiekpoging ongeveer vier stukken privé-informatie buitmaken.

Daarnaast beïnvloedt visual hacking de productiviteit van medewerkers omdat 60 procent zijn werk meeneemt naar plekken buiten het kantoor. Uit een vergelijkbaar onderzoek van het Ponemon Institute en 3M bleek dat medewerkers, die vanuit privacy-overwegingen visuele maatregelen nemen, tot twee keer zo productief zijn als collega’s die dat niet doen en zich in dezelfde ruimte bevinden. HP Sure View geeft gebruikers het vertrouwen om vanaf elke locatie prettig te werken, zonder angst dat belangrijke bedrijfsgegevens worden blootgesteld aan omstanders. En doordat deze technologie vooraf is ingebouwd, is het in overeenstemming met wet- en regelgeving. Dit biedt met name uitkomst voor organisaties uit de publieke en financiële sector, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg.

HP SureView

  • Scherminhoud altijd veilig
  • Verkrijgbaar op de HP EliteBook 1040 en HP EliteBook 840
  • In  overeenstemming met wet- en regelgeving