WINMAG #100: Huawei Nova

redactie
De redactie van WINMAG Pro krijgt veel, heel veel producten onder ogen en in handen. Uit dit enorme aanbod selecteren de redacteuren de beste, opvallendste of meest unieke producten voor IT-professionals of simpelweg geïnteresseerden in everything tech. waaronder ook de Huawei Nova.

Tijdens IFA 2016 worden er veel, heel veel nieuwe smartphones aangekondigd. Met name de outliers qua populariteit weten nogal eens te verrassen met nieuwe designs en onverwachte functies.

Nu is Huawei niet per se zo'n outlier, maar verrassen doen ze wel met de nieuwe Nova-lijn. Of je positief of negatief verrast bent, dat ligt vooral aan jezelf en welke specificaties (en bijbehorende price range) je favoriete smartphones hebben. Want met de Huawei Mate 8 en de Huawei P9 richt het bedrijf zich vooral op het high-end spectrum van consumenten.

Met hun nieuwe Nova-lijn zoekt het bedrijf het een treetje lager. Wat PK's betreft doet de Nova het met een 5-inch display met een resolutie van 1080p. Rennen doet het toestel met een octa-core 2GHz Snapdragon 625 CPU en 3GB aan RAM. Verder heeft de smartphone 32GB aan opslag aan boord, wat uit te breiden is tot 128GB middels een MicroSD.

Interessant: Engadget meldt dat het toestel ook een dual sim-configuratie ondersteunt, maar dat je hiervoor wel je MicroSD-poort op moet geven. Voorop vind je een 8MP camera, achterop één van 12MP. De 3020mAh accu gaat volgens Huawei twee dagen mee, maar dat zal ongetwijfeld bij gemiddeld gebruik zijn.

De Huawei Nova is vanaf oktober verkrijgbaar. Het toestel is leverbaar in de kleuren Prestige Gold, Mystic Silver and Titanium Grey met een adviesprijs tussen de € 399,- en € 429,-.

Huawei Nova

  • Prettige prijs
  • Verkrijgbaar in opvallende kleuren
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding