WINMAG #100: Inkscape

redactie
De redactie van WINMAG Pro krijgt veel, heel veel producten onder ogen en in handen. Uit dit enorme aanbod selecteren de redacteuren de beste, opvallendste of meest unieke producten voor IT-professionals of simpelweg geïnteresseerden in everything tech. Waaronder ook Inkscape.

Inkscape is een open source-programma om vectorafbeeldingen mee te ontwerpen. De software is geheel gratis, maar dat is er alles behalve aan af te zien. Bijna alles wat je met betaalde software kunt maken, kan ook met Inkscape. Het is een prettig alternatief voor dure softwarepakketten wanneer je als hobbyist graag vectorafbeeldingen maakt. 

Een ander voordeel is de open source community die Inkscape heeft. Mocht je bijvoorbeeld niet weten hoe je een bepaalde functie moet gebruiken of je wilt weten wat er zoal mogelijk is met Inkscape, dan is de community een goede plek om rond te kijken. Ook heeft de software veel naslagwerken waar je uit kunt leren, dus eigenlijk kan iedereen uit de voeten met Inkscape.

De software is beschikbaar voor Windows, Linux en OSX en is zoals gezegd geheel gratis. Je hebt eigenlijk geen reden om de software niet te proberen wanneer je graag grafisch aan de slag gaat.

Inkscape

  • De software is gratis
  • Ook geschikt voor beginners
  • Er is een uitgebreide Inkscape community