Computer op zakformaat

WINMAG #100: Intel Compute Card

redactie
De redactie van WINMAG Pro krijgt veel, heel veel producten onder ogen en in handen. Uit dit enorme aanbod selecteren de redacteuren de beste, opvallendste of meest unieke producten voor IT-professionals of simpelweg geïnteresseerden in everything tech, waaronder ook de Intel Compute Card.

Het is nog helemaal niet zo lang geleden dat Intel de Compute Stick introduceerde. Deze computer op zakformaat was net iets groter dan een gemiddelde pen drive en kan gebruikt worden als PC.

Intel bleef echter het ontwerp verbeteren en het resultaat daarvan komt dit jaar op de markt in de vorm van de Compute Card. Het formaat van de zakcomputer meet 94,5mm x 55mm x 5mm.

Interessant is dat het eerder een platform is dan enkel een stand-alone computer. Het idee is dat hardwarefabrikanten een zogenaamde Intel Compute Card-poort integreren in hun device waar je de Compute Card inschuift. Via een USB-C-poort levert de Compute Card vervolgens alles wat het device waarin de computer is geschoven nodig heeft. Denk aan beeld, geluid, rekenkracht, opslag en netwerkmogelijkheden.

Het eerste apparaat dat kan draaien op de Compute Card is al aangekondigd, dat is de NexDock, een dock vormgegeven als notebook met HD-display en dus een Intel Compute Card-poort. De Intel Compute Card komt mid-2017 op de markt.

Intel Compute Card

  • Computer op zakformaat
  • Verschillende configuratie mogelijk
  • Niet stand-alone, maar compatible met andere apparatuur