De eerste smartphone die gebruik maakt van Google Tango

WINMAG #100: Lenovo Phab2 Pro

redactie
De redactie van WINMAG Pro krijgt veel, heel veel producten onder ogen en in handen. Uit dit enorme aanbod selecteren de redacteuren de beste opvallendste of meest unieke producten voor IT-professionals of simpelweg geïnteresseerden in everything tech, zoals de Lenovo Phab2 Pro.

Lenovo komt binnenkort met een nieuwe smartphone met een bijzondere primeur. De Lenovo Phab2 Pro is de eerste smartphone die gebruik maakt van Tango, Google 's Augmented Reality software.

Tango maakt slim gebruik van de camera van de telefoon en een speciale dieptesensor, door de omgeving weer te geven op je scherm en daar virtuele objecten in te plaatsen. Zo kan je direct zien of een bank mooi staat in je woonkamer of een virtuele puppy door je straat laten rennen.

De camera van deze telefoon liegt er dan ook niet om. De Phab2 Pro heeft een 16 MP camera die binnen 0.3 seconde kan scherpstellen. Aan de voorkant van de telefoon zit een 8 MP camera met een maximale diafragma van f/2.2, waardoor je goede foto's kan maken met weinig licht.

De Phab2 is een grote telefoon met een scherm van 6.4 inch met een resolutie van 1440x2560 dat de lichtintensiteit aanpast aan het zonlicht of reflecties.

De camera beschikt over 4 GB aan ramgeheugen en 64GB aan opslagruimte. Mocht dit niet genoeg zijn, dan is dit uit te breiden met een microSD kaart tot 128GB.

Om soepel met Tango te werken gebruikt de Lenovo Phab2 een 1.4 & 1.8 Ghz Quad core processor met een Snapdragon chipset die speciaal voor dit doeleinde is ontwikkeld. Verder beschikt de telefoon over een vingerafdrukscanner zodat alleen jij toegang hebt tot jouw gegevens en bestanden. De Lenovo Phab2 Pro wordt in september van dit jaar verwacht.

Lenovo Phab2 Pro

  • Eerste smartphone met Tango
  • 6.4 inch beeldscherm
  • 16MP camera