WINMAG #100: Mozilla Send

Redactie
De redactie van WINMAG Pro krijgt veel, heel veel producten onder ogen en in handen. Uit dit enorme aanbod selecteren de redacteuren de beste, opvallendste of meest unieke producten voor IT-professionals of simpelweg geïnteresseerden in everything tech, waaronder ook Mozilla Send.

Mozilla heeft een applicatie gemaakt waarmee bestanden tot 1GB verzonden kunnen worden. De tool vernietigt de bestanden na downloaden automatisch.

De applicatie genaamd Send werkt niet alleen in Mozilla’s eigen browser Firefox, maar ook op browsers zoals Google Chrome. Send is onderdeel van het Test Pilot-programma van de browsermaker, waaruit meerdere tools voortkomen. De tool werkt door een bestand te selecteren en de link vervolgens naar de ontvanger te sturen. Hij kan hem één keer downloaden, al moet dat wel binnen 24 uur gebeuren.

Mozilla geeft aan dat Send volledig privé en versleuteld is, waardoor ook de maker zelf niet mee kan kijken. Send heeft qua gebruik veel weg van de populaire verzenddienst Wetransfer. Ook daar worden bestanden met een links verstuurd. Mozilla heeft de service echter gecombineerd met een selfdestructiemechanisme die we weer kennen van diensten als Snapchat.

De beveiligingsfeatures als de ingebouwde encryptie zullen met name de wat paranoïde internetgebruikers aanspreken, maar eerlijk gezegd zien we ook veel potentie voor de zakelijke markt. Of Mozilla de dienst ook officieel een push gaat geven is niet bekend, de dienst is best geruisloos verschenen. Maar wat voor gebruiker je ook bent, we zien de dienst uiteindelijk wel verworden tot iets groots.

Mozilla Send

  • Bestanden tot 1GB versturen met link
  • Jouw bestanden worden volledig veilig verstuurd
  • Bestanden worden vernietigd na downloaden
afbeelding van Redactie

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie