WINMAG #100: Opera for Android

redactie
Hoewel de browsermarkt op de desktop een bekeken zaak is voor Opera, heeft de browser op mobiele devices wel de nodige speelruimte.

De app voor Android is helemaal gratis en fungeert als VPN-dienst, adblocker en wifi-tester. De Android-versie doet over het algemeen sterk denken aan de iOS-versie. Groot pluspunt van Opera is dat je onbeperkt toegang tot de app hebt en je je niet hoeft aan te melden. De app is relatief simpel in gebruik en heeft drie features die voor de app spreken. Opera is vooral bekend van haar VPNdienst.

De app biedt de keuze uit vijf virtuele serverlocaties: in Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en Singapore. Hiermee kun je jezelf beschermen wanneer je gebruikmaakt van een publieke wifi-spot of lokale restricties omzeilen door sites te laten geloven dat je in een ander land zit. De wifi-tester is een gloednieuwe functie die iPhone-gebruikers (nog) moeten missen. 

Hiermee kun je, zoals de naam al doet vermoeden, testen of het wifi-netwerk waarmee je verbonden bent veilig is. Met Guardian kun je adtrackers blokkeren en daarmee voorkomen dat adverteerders je bestoken met reclame. De app zit daarentegen zelf wel vol met reclame: de keerzijde van een gratis dienst.

Opera for Android

  • Handige VPN-dienst
  • Netwerken op veiligheid testen
  • Met Guardian ad-trackers blokkeren