WINMAG #100: Ping

redactie
De komst van Airbnb maakte nogal wat los. De service zou hoteleigenaren het brood uit de mond stoten en levert geregeld klachten op over tijdelijke bewoners die herrie maken.

Daarnaast is er natuurlijk nog het onpersoonlijke tintje van in iemands huis verblijven terwijl diegene niet thuis is. Toegegeven, het hoort ook bij de charme van Airbnb, het is eigenlijk gewoon geaccepteerd voyeurisme.

Maar het kan prettig zijn voor de tijdelijke gasten in je huis om ze toch wat persoonlijks mee te geven tijdens hun verblijf. Om je Airbnb-gasten dat persoonlijke mee te geven heeft ontwikkelaar Kristian Knobloch Ping bedacht. Het zijn in feite pads die je op specifieke plekken in je huis hangt en waarmee je je gasten op persoonlijke wijze kunt informeren over die plek. Bijvoorbeeld hoe het gasfornuis werkt, hoe je een klemmende deur het beste opent of sluit, of hoe de buren verwachten dat je je gedraagt. 

Het werkt zo: de pads zijn voorzien van een NFC-chip. Zodra je gasten hun smart device tegen de pads aanhouden, opent er via de Pingapp een webpagina waar ze een bericht van jou tegenkomen met betrekking tot die specifieke pad. Dat kan tekst zijn, maar mag ook een audio- (via Soundcloud) of video-opname (via YouTube) zijn. Daarnaast kun je ook gebeld worden met de Pingapp, mochten je gasten je willen bereiken voor een noodgeval.

Natuurlijk is Ping voor veel meer te gebruiken dan Airbnb alleen. De ontwikkelaar ziet het als digitale sticky notes die een veelheid aan gebruiksopties bieden. Zo is het ook een interessante manier om te communiceren met huisgenoten wanneer iedereen in het huis veelvuldig afwezig is. 

Ping is op het moment nog niet verkrijgbaar, maar wel is er een beta opengesteld. Geïnteresseerd in Ping? Dan kun je je op de officiële website aanmelden en neemt het team contact met je op om Ping te testen. Ga daarvoor naar pingishere.com.

Ping

  • Bedoeld voor Airbnb-huiseigenaren
  • Ondersteunt tekst, video en audio
  • Ook in te zetten als interactieve sticky notes